УКР РУС

NHL Неймар, Азар, Лєвандовскі: Реал планує революційну заміну атаки BBC, але це потребує астрономічних затрат

17 січня 2018 Читать на русском

Реал Мадрид задумався над тотальним оновлення атакувальної лінії.

Винен не Зідан

Трансферне літо 2018 буде дуже і дуже спекотним у столиці Іспанії. Реал все ще робить ставку на Зідана і головну вину за останні фіаско покладає на гравців. Найбільше дорікають атакувальному тріденте BBC: Бейл, Бензема і Роналду в чемпіонаті Іспанії постійно розчаровують та знизили свою результативність до рівня середняків Прімери, якщо не гірше.

Зідан гірший за Бенітеса та ще 5 фактів, які свідчать, що Реал перебуває у повному лайні

Вихід є. Флорентіно Перес згадав, як галактичні трансфери приносили титули Мадриду, і взявся до роботи вже і зараз. Ще влітку 2017-го бос "вершкових" намагався підсилити зіркову атаку Кіліаном Мбаппе. Обоє, як у воду гляділи. Флорентіно міг запобігти катастрофі у чемпіонаті, але 18-річний француз вигідно залишився у Франції, ставши партнером Неймара і Кавані в ПСЖ. Та Перес не здається і "королівську" експансію спробує нав'язати Європі вже влітку.

BBC – все, але ще не зараз

Взимку великі угоди відбуваються дуже рідко. Зате під час літнього трансферного вікна, якщо вдасться вигідно продати своїх зірок, Реал може навіть повністю оновити свій трикутник на... NHL, стверджує Marca. У будь-якому разі BBC залишилось жити недовго. Навіть, якщо хтось із них залишиться на "Бернабеу", лідери в оновленій версії команди будуть зовсім інші. І, найімовірніше, значно дорожчі навіть за Роналду і Бейла.

Третя галактика

Так вже було двічі в історії Реала. Спершу на початку 2000-х Флорентіно поєднав в одній команді Фігу, Зідана, Роналдо і Бекхема. Повернувшись у крісло президента, Перес придбав Роналду, Кака і Бензема у 2009-му. Травми бразильця і занато тривала адаптація француза стали причиною провалу такого тріо. Одна з приходом Бейла і розвитком Бензема Реал зміг розраховувати на справжнє тріденте, яке нарекли BBC (Bale, Benzema, Cristiano). Зараз настав час створити третю галактику. Якраз приблизно 9 років минає після трансферу Кріштіану.

Роналду вперше за 9 років може щось зробити заради повернення у Манчестер Юнайтед, – журналіст

Неймар (Neymar)

Найбільш жадана, ба навіть омріяна ціль Флорентіно. Втерти носа Барселоні, поставити на місце ПСЖ з його астрономічними трансферними витратами і намаганням перекупити всі вершки футольного світу. Його роль? Новий Роналду, символ чергових успіхів і величі клубу. Лідер і зірка №1. Гравець, який приносить не лише титули, а й великі гроші на рекламі та продажах.

Колишній президент Реала Рамон Кальдерон розповів французькому виданню Le Parisien таке: "Це вічна стратегія клубу. Відволікти увагу вболівальників від проблем і "продати" їм мрію на наступний сезон. Переконаний, що в голові президента визрів план продати Роналду і використати ці гроші на бразильця.

Це також форма тиску на Кріштіану, аби той сам захотів піти. Реал запускає інформацію про можливу заміну Роналду на Неймара у ЗМІ, щоб виявити настрої публіки. Клуб розуміє, що цей трансфер можливий. Повинна існувати якась клаусула в контракті Неймара з ПСЖ, інакше клуби не домовляться".

Азар (Hazard)

Півзахисник Челсі – наступний на столі бажань президента Реала. Еден Азар є одним з улюбленців Зідана. Бельгійський вінгер відповідаєм всім вимогам, які ставлять зірці королівського клубу. Після останніх трансферів ПСЖ і Барси це один з небагатьох гравців топ-класу, яких зараз реально підписати. Тим паче, останнім часом оточення 27-річного півзахисника дає виразні сигнали Реалу. Батько Едена зізнався, що його син зволікає з продовженням контракту з Челсі, чинного до 2020 року, через шанс перебратись в Іспанію. Та й останні слова Конте про Азара не зближують бельгійця з лондонським клубом.

Лєвандовскі (Lewandowski)

Нападник Баварії є третім за бажаністю в Реалі потенційним новачком. Це розкіш, яку нинішній Реал може і повинен собі дозволити. Чи не найкращий 9-й номер сучасності, якиий вміє не лише забивати і стояти у штрафному суперника. Роберт Лєвандовскі є давнім фаворитом Переса. І зараз, у 30-річному віці перейти в клуб мрії... Сам гравець з радість б завершив на "Бернабеу" кар'єру, а для клубу це було б безумовне підсилення. Щоправда форвард збірної Польщі є таким собі в'язнем Баварії до 2021 року, відповідь якої завжди була і одна і та ж: Лєвандовскі не на продаж. І це може бути питанням принципу.

Решта

Вищеназване тріо є пріоритетом для Флорентіно. Якщо не вигорить, Реал розглядає ще 2 кандидатури, але їх у Мадриді оцінюють трохи нижче. І все ж Харрі Кейн з Тоттенхема та Мауро Ікарді з Інтера, особливо англієць максимально наблизились до Лєвандовскі і також належать до категорії галактичних зірок, на думку боса Мадрида.