УКР РУС

Незручний суперник "Динамо". 28 тур УПЛ. Анонс матчів суботи

11 травня 2013 Читать на русском

У підопічних Блохіна до завершення чемпіонату завдання просте - не програти. Але от потрібно також сподіватися, що "Металіст" втратить щонайменше три пункти. Але матч "Динамо" - "Іллічівець" завершуватиме програму суботи 28 туру УПЛ.

“Ворскла” - “Металург” (Д)

11.05.2013. 16:00. Полтава, стадіон "Ворскла ім. Бутовського". Телетрансляція на каналі "Футбол", онлайн трансляція на сайті “ФУТБОЛ 24”

Після впевненої перемоги в минулому турі у Запоріжжі “Ворскла” зменшила свої шанси на наступний сезон опинитися у Першій лізі, але теоретичні шанси у полтавців понизитися у класі таки залишаються. Як і залишаються теоретичні шанси у “Металурга” з Донецька втратити місце у єврокубках - “Кривбас” та “Іллічівець” все ще можуть обійти підопічних Максимова. “Чорноморець” же потрапив у Лігу Європи, як фіналіст Кубка України.

І хоча це все теоретично, але кожна з цих команд хоче, щоб оте “теоретично” якнайшвидше зникло. Фаворитом цього протистояння, звісно, є гості. Хоча б тому, що дві свої весняні перемоги підопічні Свистуна здобули на виїзді, а от вдома вони показують значно гіршу гру.

 Хоча, якщо звертатися до статистики, то найчастіше команди грали між собою внічию - 13 разів. Унічию завершився і матч першого кола. А от за перемогами-поразками абсолютна рівність - по 9 у кожної з команд. Щоправда, чомусь здається, що в цьому турі на одну перемогу більше буде у донеччан, хоча... Інколи від когось просто може відвернутися Фортуна.

Дискваліфіковані: немає - Мкртчян

“Волинь” - “Арсенал”

11.05.2013. 17:30. Луцьк, стадіон "Авангард". Телетрансляція на каналі "2+2", онлайн трансляція на сайті “ФУТБОЛ 24”

Матч у Луцьку цікавий не лише тим, як “Волинь” поратиметься із завданням залишитися в УПЛ, понизивши у класі “Говерлу” або ж “Карпати”. Суперник у них бо ж непростий - в останніх турах “Арсенал” став справжнім професіоналом по аутсайдерах чемпіонату, познущавшись над двома західноукраїнськими командами. На черзі “Волинь”?

Цікава ця гра ще й тим, що на тренерську лаву “Волині” повернувся Віталій Кварцяний, про вміння якого налаштовувати команду на гру додатково розповідати не потрібно. А от “Арсенал”, здавалося б, усі завдання на сезон вирішив, але команда набрала просто неймовірної ходи. Це той момент, коли якість (тут мається на увазі професіоналізм футболістів) переросла у результат.

Словом, загадувати не будемо, зазначимо лише, що команди до цього зустрічалися 15 разів, в третині з яких перемагала “Волинь”, шість перемог в “Арсеналу” і ще чотири гри завершилися внічию.

“Шахтар” - “Таврія”

11.05.2013. 18:30. Донецьк, стадіон "Донбас Арена". Телетрансляція на каналі "Футбол", онлайн трансляція на сайті “ФУТБОЛ 24”

Після того, як у минулому турі захист “Таврії” тріщав по швах у грі з “Чорноморцем”, Лужний спробує почати налагоджувати проблеми у цій ланці вже у протистоянні з “Шахтарем”. Бо максимальним завданням, яке залишилися у сімферопольців в сезоні, можна вважати хіба що потрапляння в першу десятку.

На користь підопічних Лужного може бути як те, що “гірники” серед тижня грали матч Кубка, так і те, що після того, як вони стали чемпіонами, стали ще й миролюбними - три поспіль нічиї.

Але все це, звісно, умовності. Впевненим фаворитом цього протистояння залишається “Шахтар”, про що яскраво свідчить статистика - 5 перемог “Таврії”, 8 нічиїх і аж 30 звитяг донеччан.

Дискваліфіковані: Фернандінью - немає

“Динамо” - “Іллічівець”

11.05.2013. 19:30. Київ, стадіон "Олімпійський". Телетрансляція на каналі "2+2", онлайн трансляція на сайті “ФУТБОЛ 24”

Начебто незручним суперником став в останні сезони “Іллічівець” для киян. Чого варта лише перемога маріупопольців над “Динамо” в останньому турі попередньої першості. Щоправда, це була усього-на-всього перша перемога в особистих протистояннях. В решті ігор кияни перемагали 24 рази і ще чотири матчі між цими командами завершилися внічию.

Та й те, що “біло-блакитні” грають вдома - вагомий аргумент. У минулому сезоні в рідних стінах “Динамо” просто таки познущалося з “Іллічівця” - 9:0.

А от матч першого кола завершився нульовою нічиєю. До того ж у Блохіна неабиякі кадрові втрати - Гармаш та Безус вибули до кінця сезону, то ж доведеться думати, ким їх замінити. Але відступати немає куди, аж надто велика різниця для "Динамо" між Лігою чемпіонів і Лігою Європи. Особливо у фінансовому плані. Та й престиж...

Але це для “Динамо” велика різниця, а от приазовці, допоки у них залишатимуться шанси потрапити у єврокубки (у ЛЄ, звісно), будуть боротися у кожній грі. Підопічним Павлова потрібно обійти у турнірній таблиці донецький “Металург”, відставання від якого становить 5 очок.

Словом, кожній з команд є за що боротися, так що у цій грі цілком можна очікувати і на сенсацію.

Нагадуємо, що свій прогноз на цей поєдинок, а також на інші ви можете зробити на сторінці додатку “Футбол 24” футбольні прогнози В Контакті.

Андрій Думич, "Футбол 24"