УКР РУС

Незрозуміло, чому збірна України навіть не прагне до рівня гри Німеччини, - Гресь

3 квітня 2016 Читать на русском

Відомий журналіст Євген Гресь проаналізував питання початку атак збірної України.

Товариські матчі
завершено
-

"Продовжуємо розбиратися в потенціалі гри збірної України в її нинішньому вигляді. Хочеться все-таки зрозуміти - чи можемо ми грати краще...

У матчі з Уельсом Андрій П'ятов отримав від своїх партнерів 22 передачі - трохи менше, ніж нападник Роман Зозуля, якщо прибрати ті паси, які йому віддавав сам П'ятов. Що це означає?

Голкіпер "Шахтаря" блискуче грає ногами. У поточній ЛЧ по точності передач він поступається тільки Нойєру і тер Штегену, тому розгортати через нього атаки, звичайно, не заборонено. Особливо, якщо захисників постійно напружують. Питання, правда, в тому, наскільки високим був пресинг у виконанні валлійців.

Я можу сказати тільки про те, що в матчах кваліфікації Євро-2016 П'ятов отримував по 14 передач в середньому за гру, а тут, повторюся, 22. При цьому голкіперу збірної Німеччини тер Штегену в спарингу з Італією віддали 18 пасів. Нашому воротареві повертали кожну 25 передачу в грі, а німецькому - кожну 50. Зрозуміло, що ми - не Німеччина, а й Уельс - не Італія.

Тепер з приводу початку атаки від центральних захисників. Кучер і Хачеріді адресували однакову кількість передач центральним півзахисникам і своїм колегам по обороні, а також воротареві, а німецька зв'язка оборони в півтора рази частіше грала вперед - на Крооса, Озіла і Дракслера.

Німецький трикутник в середині поля пов'язав між собою 44 паси, а український - 18. Зверніть увагу, куди дивиться, приймаючи м'яч Кроос, і в якому становищі зустрічається з ним Степаненко! У Тараса, звичайно, інші козирі, але 138 ТТД у виконанні півзахисника "Реала" - це вищий пілотаж футбольної думки. У Озіла, до речі, 128 дій.

Я розумію, що ми порівнюємо те, що не можна порівнювати в принципі, але мені важко зрозуміти, чому ми навіть не хочемо до цього прагнути. Як у збірній України влаштовані теоретичні заняття, якщо центральному півзахиснику, який виходить на заміну, кажуть грати, так як він грає в клубі, а фланговому захиснику - надійніше ззаду і активніше попереду? Чи то футболісти над нами знущаються, чи тренери - над ними!

Упевнений, що простоти нашій грі додадуть Ракицький і Рибалка. Так що резерви є, і це не може не радувати", - зазначив Гресь на своїй сторінці у фейсбуці.

П'ятов - головна надія збірної України на Євро-2016, - Гресь