УКР РУС

Неймовірний старт Хабі Алонсо і ненависник "швабів". Огляд другого туру Бундесліги

2 вересня 2014 Читать на русском

Про небувале у Бундеслізі, дивовижний дебют і про вражаючу ефективність після зміни клубу. До Вашої уваги огляд другого туру Бундесліги у цікавих цифрах.

400 - "Герта" у Леверкузені зазнала чотирьохсотої поразки у Бундеслізі.

293 - Після 293 днів після розриву хрестоподібних зв'язок у Вольфсбурзі Невен Суботіч знову на авансцені Бундесліги - відіграв 90 хвилин.

84 - Хабі Алонсо під час свого дебюту у Бундеслізі був найефективнішим на полі: найбільше з м'ячем до своєї заміни (84 рази), пробіг найбільше (9 кілометрів) і 61 із 67 його пасів знайшов адресатів.

75 - Роберт Лєвандовскі забив у грі зі "Шальке" у 133-ій грі у Бундеслізі 75 гол. Цікаво, що це його перший гол у першості за "Баварію".

66 - "Хофенхайм" у Бремені на 66-ій хвилині завдав останнього удару по воротах суперника. У другому таймі грав практично лише "Вердер" (11:4 на користь "музикантів").

18 - "Штутгарт" майже 18 років чекає на домашню перемогу над "Кельном". Востаннє "шваби" перемогли "цапів" на своїй арені восьмого вересня 1996 року (4:0).

15 - Дортмундська "Борусія" не програє у п'ятницю вже 15 ігор. Причому шість матчів у цей день завершились перемогою "джмелів".

8 - Карім Белларабі у поєдинку проти "Герти" завдав по воротах суперника 8 ударів. Жоден з гравців першості у цьому сезоні ще не був таким небезпечним. Крім того, гравець атаки "Байєра" встановив особистий рекорд.

4 - "Кельн" та "Падерборн" здобули на старті по чотири очка. Такого в історії Бундесліги ще не було: два новачки не програли у стартових двох матчах.

3 - Антоні Уя - гольовий спеціаліст по "Штутґарту". Всі свої три голи у Бундеслізі 23-річний нігерійський форвард забив саме у ворота швабів. У листопаді 2011 року Уя як гравець "Майнца" оформив дубль, а тепер вже як "цап" допоміг перемогти "Штутґарт" з рахунком 2:0.

3 - Змінив клуб і засяяв у всій футбольній красі. Юліан Шібер у двох перших іграх за "Герту" забив стільки голів, скільки за два сезони у дортмундській "Борусії" (по три голи).