УКР РУС

Неймовірний Карікарі, жахіття Сватка та сенсаційна поразка “Шахтаря”. 5 підсумків 24-го туру УПЛ

10 квітня 2017 Читать на русском
Автор: Дмитро Гончар

"Футбол 24" пропонує згадати найяскравіші моменти 24-го туру УПЛ.

1. Чверть години на полі – два голи! Ганський форвард "Сталі" вчергове допоміг команді Кучука перемогти. Цього разу від хвацького страйкера постраждали лучани, у воротах яких Кваме розписався двічі.

А саме під завісу матчу (на 87 і 90+5 хвилині), продовживши безочкову серію "волинян" до семи поєдинків. Востаннє підопічні Кварцяного розживалися заліковими балами ще у грудні минулого року, розписавши безгольову мирову із "Чорноморцем".

Завдяки цьому дублю Карікарі вписав своє ім’я в історію "Сталі", ставши найкращим бомбардиром кам’янців за період їх виступів в УПЛ. Так, африканець виявився результативнішим, ніж колишні "сталевари" Комваліус, Кулач і Васін, у яких на рахунку по 5 взяттів воріт.

Тож логічним запитанням було б, чи українські гранди вже виділили кошти на літній трансфер? Поживемо – побачимо…

2. Перша поразка "Шахтаря" у сезоні. Одесити, завдавши 2 удари у ствір воріт "гірників", здійснили щось неймовірне – переграли команду Фонсеки, програючи по ходу матчу. Звичайно, що гол в один дотик від Андрієвського заслуговує на окрему порцію овацій. Краса ще та!

Проте не забуваймо й про вдалу заміну від Бабича, а саме появу на полі Еліаса. Бразилець, не провівши на газоні ОСК "Металіст" й десяти хвилин, завершив стрімку контратаку "моряків".

Незважаючи на те, що до фінального свистка залишалося ще 20 хвилин, донеччани попри навалу на ворота Каневцева зрівняти рахунок не спромоглись.

Хоча кілька непоганих моментів "шахтарі" все ж мали – певно, найкращий змарнував Факундо, коли м’яч, по-зрадницьки, промайнув у лічених сантиметрах повз стійку воріт одеситів. Cхоже, що харківський стадіон для "Шахтаря" поки що не став своїм.

3. Невдача імені Сватка. Недільний поєдинок для капітана "Дніпра" проти "Карпат" виявився м’яко кажучи невдалим. Cпочатку Олександр зрізав м’яча у власні ворота після прострілу Чачуа.

А коли, здавалось, що гості доведуть гру до переможного кінця (у другому таймі в львів’ян нічого путнього попереду не клеїлось), вищезгаданий захисник "дніпрян" не порозумівся із кіпером – круглий після дотику Худоб’яка опинився у воротах Луніна.

Однак не варто забувати, що саме оборонець "Дніпра" опинився у штрафній "левів", так би мовити, в потрібний момент у потрібному місці, скинувши м’яча на Довбика. Останній не розгубився і вивів "синіх" вперед, а що було далі ви тепер й самі прекрасно знаєте. Бойова нічия у Львові – боротьба на дні турнірки загострюється.

4. Друге місце стає хіба що мрією. Така сьогодні реальність для "Зорі", яка все далі і далі віддаляється від срібних медалей чемпіонату України. Після нічиєї з "Олександрією" і відповідно перемоги "Динамо" над "Олімпіком" луганчани відстають від столичного колективу на 11 пунктів. Що, своєю чергою, робить срібну місію "чорно-білих" практично нездійсненною. Принаймні у цьому сезоні.

Так, поєдинок з "олександрійцями", цілком логічно, розцінюється як втрата двох очок, а не здобуття одного. Тому, зважаючи на відсутність стабільності, команді Вернидуба залишається лише поки мріяти про медалі вищого ґатунку і про лігочемпіонівське друге місце.

5. Ярмоленко в ударі. "Динамівець", який відзначився дублем у матчі з "Олімпіком", наздогнав у гонці бомбардирів Густаво Бланко Лещука та Факундо Феррейру (в обох по 9 м’ячів).

Однак тим же аргентинцям буде дуже і дуже непросто потягатись з Андрієм у загальній таблиці нападників УПЛ. Адже другий забитий м’яч у матчі з "Олімпіком" став для зіркового українця 90-м у рамках чемпіонатів України.

Таким чином, правий вінгер має однакову кількість влучних пострілів, що і Сергій Мізін та Марко Девіч. Наступною "жертвою" Ярмоленка може стати Олександр Гайдаш, у якого на 5 голів більше, ніж у вищезгаданої трійці.

– – – –

Відвідуваність. Загалом поєдинки 24-го туру Прем’єр-ліги відвідало 24 тисячі 224 глядачі.

Найбільше уваги до себе прикула зустріч між "Динамо" і "Олімпіком", куди завітало 8 тисяч 361 фанат, а найменше трибуни були заповнені у Дніпрі. На "Метеор", аби подивитись гру "Сталі" і "Волині", прийшло лише 350 любителів футболу.

А от у середньому в цьому турі українські стадіони прийняли 4 тисячі 37 гостей.