УКР РУС

Неймовірний камбек Зальцбурга, непрості проходи Марселя і Атлетіко

13 квітня 2018 Читать на русском

Відбулися чвертьфінальні матчі-відповіді Ліги Європи.

Марсель, що мінімально програв виїзну зустріч, вийшов на другий поєдинок з однозначними думками про перемогу. Проте, вже на другій хвилині вони пропустили – відзначився Брума.

Здавалося, завдання РБ на матч-відповідь виконана – гол забитий, залишилося не пропустити три. Проте, два вони пропустили вже до 9-й хвилині матчу, а три – до 38-ї. І це все при зовсім неоднозначно перевагу французів – гості більше володіли м'ячем, однак відсутність ключового виконавця в особі Тімо Вернера помітно позначалося на гостроті в атаці.

Лейпциг влаштовувала поразка в один м'яч і через 10 хвилин після перерви вони собі це забезпечили. Інша справа, що ще через п'ять хвилин капітан Марселя Дімітрі Пайє знову збільшив перевагу французів до двох м'ячів, а вже в компенсований час Сакаї довів справу до розгрому.

Перемога Марселя була досить прогнозована – лише один домашній матч в поточній Лізі Європи вони зіграли внічию, а от інші ігри незмінно вигравали. Так і сьогодні – впевнено перемігши німецький клуб вони оформили вихід у півфінал.


Атлетіко, забивши два м'ячі на Ванда Метрополітан, здавалося, вирішили всі свої питання по проходу до півфіналу, проте гол Монтеро в середині першої половини і тотальну перевагу Спортинга серйозно пошарпали нерви іспанцям.

Ще в перші 45 хвилин португальці могли забивати тричі, але обмежилися одним м'ячем. А даремно, адже в таймі другому іспанці взялися за розум і зробили те, що вміють чи не краще за інших в Європі – не пропустили. Цього виявилося достатньо для підсумкової путівки у 1/2.

Надатакувальний матч з великою кількістю голів в Римі змінився дуже посушливим першим таймом в Австрії. Зальцбург, який прекрасно атакує у себе вдома, довгий час не міг підібрати ключ до воріт Стракоши.

Зовсім іншим вийшов тайм другий. Пропустивши першими, австрійці спершу через хвилину відповіли голом Даббура, а ще через 15 хвилин видали неймовірні 4 хвилин, забивши три м'ячі поспіль.

Тепер вже овертайм був для Лаціо за щастя. Заміна у Сімоне Індзагі до того моменту залишилася лише одна, проте вихід Луїша Нані ніяк не вплинув на атакувальний потенціал італійців. Чудова перемога Зальцбурга і цілком заслужений вихід у півфінал.

Ліга Європи, 1/4 фіналу, матчі-відповіді:

Марсель – РБ Лейпціг – 4:1

Голи: Ільсанкер (АГ), 6, Сарр, 9, Товен, 38, Пайе, 60, Сакаі, 90+4 – Брума, 2

Спортінг – Атлетіко – 1:0

Голи: Монтеро, 28

Зальцбург – Лаціо – 4:1

Голи: Даббур, 56, Айдара, 72, Хван Чхан, 74, Лайнер, 76 – Іммобіле, 55