УКР РУС

Неймовірна інтрига на вершині, черговий сором "Севільї". Підсумки 36 туру Прімери

3 травня 2016 Читать на русском

Лідери здобувають синхронні перемоги, "Севілья" знову безсила на виїзді, перший невдаха пакує валізи у Сегунду.

"Спортінг" обіграв на "Ель Моліноні" "Ейбар" та покинув зону вильоту (35 очок). Хіхонці вперше у нинішньому сезоні здобули 2 домашні перемоги поспіль. Крім цього, підопічні Абелардо не залишали свої ворота на замку у рідних стінах з 1 листопада 2015 року (1:0 проти "Малага").

"Реал" у Сан-Себастьяні здобув перемогу в одному з найскладніших для себе матчів кінцівки сезону та продовжує відставати від "Барселони" і "Атлетіко" на один пункт. Герой "королівського клубу" Гарет Бейл вийшов на перше місце у топ-5 євролігах за кількістю голів ударами головою.

"Атлетіко" немає рівних у Мадриді. Команда Дієго Сімеоне здолала "Райо Вальєкано" та продовжує психологічно тиснути на "Барсу" в чемпіонських перегонах. До "матрацників" жодна мадридська команда не проводила 18 матчів в рамках дербі без поразок.

"Барселона" відповіла на тріумфи своїх переслідувачів непростою перемогою над "Бетісом". Лише після вилучення Вестермана (19-е у сезоні на користь "блаугранас") каталонці зуміли схилити шальки терезів на свою користь. Луїс Суарес зміцнив своє лідерство у боротьбі за "Золоту бутсу" (35 голів), а MSN перевершило власний рекорд голів за один сезон.

"Гранада" здійснила камбек у матчі з "Лас-Пальмас" та здобула життєво необхідну перемогу в боротьбі за виживання. Потішили своїх прихильників "рохбіланкос" і 100 голом в Прімері на "Нуево лос Карменес".

"Атлетік" у Більбао обіграв прямого конкурента за 5-у сходинку - "Сельту". Адуріц відзначив своє повернення на поле після травми 18-м голом у нинішньому сезоні. Відтак, ветеран "левів" повторив досягнення легендарного Пушкаша, який забивав 15 і більше голів у трьох лігах поспіль в 35-річному віці.

"Севілья" знову сконфузилась на виїзді перед повторною грою проти "Шахтаря". Підопічні Емері, який проводив 200-й матч на чолі "рохібланкос", неосновним складом мінімально пуступились "Еспаньйолу" на "Корнелія ель Прат". Таким чином, Коноплянка та Ко продовжують залишатись єдиною командою у топ-5 євролігах без гостьових перемог.

"Депортіво" Лукаса Переса продовжує своє падіння у низи турнірної таблиці. Цього разу ла-корунці на "Ріасорі" поступилися "Хетафе", а це означає, що за останні 20 турів вони здобули лише одну перемогу і перетворилися з міцного середняка на борця за виживання.

"Вільяреал" після перемоги над "Ліверпулем" у Лізі Європи не мав проблем і на "Местальї". "Жовта субмарина" впевнено обіграла "Валенсією" та вчетверте у своїй історії гарантувала собі участь в Лізі чемпіонів.

"Леванте" офіційно попрощався з Прімерою на "Ла Росаледі". "Жабенята" поступилися "Малазі" та можуть пакувати валізи на потяг у Сегунду.