УКР РУС

Неймар та ще 4 гравці, які дивом не перейшли у Реал

29 січня 2018 Читать на русском

Мадридський Реал доволі рідко прораховується під час переговорів з потенційними новачками, однак у новітній історії "вершкових" є зірвані трансфери, якими не може пишатися навіть всемогутній Флорентіно Перес.

Цієї зими Реал лише дивом не підписав контракт з голкіпером Атлетіка Кепою Аррізабалогою. Іспанські ЗМІ писали про трансфер молодого баска, як про доконану річ, однак в останню мить перехід зірвався. Кепа так втомився чекати на конкретику з Мадрида, що пролонгував свою угоду з Атлетіком аж на 7 років. Та це далеко не єдиний випадок, коли Реал за загадкових обставин вибуває з боротьби за свою трансферну ціль.

10 тренерів, які можуть замінити Зідана у Реалі

Неймар

Президент Реала Флорентіно Перес був налаштований придбати бразильця ще у 2011 році, і тоді Неймар лише дивом не переїхав на "Сантьяго Бернабеу". Гравець Сантоса, на якого полювали усі європейські гранди, начебто уклав попередню угоду з королівським клубом та повинен був перебратись у Мадрид влітку 2012-го за 60 млн євро. Саме така сума трансферу була узгоджена Пересом з босами Сантоса. Однак в останній момент Неймара перехопила Барселона. Батько гравця спокусився на бонус у 50 млн євро та перевіз свого сина на "Камп Ноу". Цікаво, що попри таку зраду Реал досі полює на бразильця, якого намагається вихопити з гострих кігтів ПСЖ.

Давід Вілья

"Ель Гуахе" двічі був дуже близький до переходу в Реал. У 2008 році агент Вільї особисто доставив в офіс Валенсії пропозицію від Флорентіно Переса у 40 млн євро, однак боси "кажанів" вирішили, що цієї суми буде недостатьо для трансфера головної зірки команди. Одразу після цього, Вілья, ображений на Реал, продовжив свій контракт з Валенсією. Перес повернувся за ним вже через рік, але знову отримав відкоша. У 2010-му найкращий снайпер в історії збірної Іспанії опинився в Барселоні.

Давід Де Хеа

Трансферна сага імені Де Хеа влітку 2015 року була схожа на драму з елементами комедії. Голкіпер МЮ дав чітко зрозуміти босам клубу, що хоче повернутися в Мадрид, однак команди ніяк не могли узгодити суму компенсації. Коли все ж "вершкові" та "червоні дияволи" вдарили по руках, Реал не зумів вчасно отримати документи щодо трансферу Де Хеа. Клуби обмінялись взаємними звинуваченнями, а засмучений Де Хеа продовжив контракт з Манчестер Юнайтед. Щоправда, Давід, як і Неймар, досі перебуває на радарі мадридців".

Франк Рібері

Французький хавбек Баварії декілька років тому сам зізнався, що міг опинитись в Реалі: "Мій агент вів перемовини з мадридським клубом. Вони були готові викласти за мене 80 млн євро". Після приходу на тренерський місток німецької команди Луї ван Гала у Рібері почався складний етап і він публічно "фліртував" з Реалом, однак у 2010-му продовжив контракт з мюнхенцями. "Я дуже щасливий. Баварія – це велика сім'я", – заявив Рібері після пролонгації угоди, хоча не так давно рвався у Мадрид.

Хосе Гайя

Лівий захисник Валенсії настільки близько перебував до переходу в Реал у 2015 році, що мадридькі ЗМІ писали про потенційну дату презентації іспанця на "Сантьяго Бернабеу". Сума відступних за талановитого футболіста становила 15 млн євро, і для "вершкових" не склало б жодних труднощів виплатити ці "копійки", тим паче, що вони вже домовились з самим Гайя. Однак за мить до трансферу Гайя "зістрибнув з потяга" у Мадрид та прийняв пропозицію Пітера Ліма продовжити контракт з "кажанами".