УКР РУС

Неймар та Мессі зробили результат. "Барселона" - "Атлетік" - 2:0. ВІДЕО

13 вересня 2014 Читать на русском

Лідер Прімери "Барселона" на "Камп Ноу" не без проблем обіграла "Атлетік" з Більбао.

Баски, які є суперниками "Шахтаря" у груповому турнірі ЛЧ, востаннє брали очки у лігві "Барси" ще десять років тому, зігравши в нічию. Після цього - лише поразки. От і сьогодні підопічні Вальверде не змогли перервати неприємну для себе серію. Каталонці ж повторили власний рекорд з 1994 року, зігравши на нуль три стартові тури Прімери.

Володіючи ініціативою, однак, демонструючи сіру гру, "блаугранас" перемогли завдяки дублю Неймара, який з'явився на полі у другому таймі. У обох випадках бразильцю асистував феноменальний Лео Мессі.

Основні моменти матчу

Перший по-справжньому небезпечний момент у зустрічі виник на 5 хвилині, коли Педро замикаючи передачу Монтої, не зумів переграти Іраісоса з декількох метрів. На 19-й хвилині класну нагоду втратив Мунір, який після феноменальної передачі Мессі з центру поля,  пробив вище воріт. Баски відповіли небезпечним ударом Беньята, який, перебуваючи в оточенні трьох оборонців "Барси", пробив у руки Браво метрів з 13-ти. На 44-й хвилині ще один шанс не використав Мунір, влучивши прямісінько у Іраісоса метрів з п'яти.

В дебюті другого тайму дива реакції продемонстрував Іраісос, парирувавши удар Альби з меж карного майданчика. Згодом ще один момент змарнув Мунір, який головою пробив у Іраїсоса після навісної передачі Альби. На 68-й хвилині вже свою нагоду не використав Мессі. Лео не зумів правильно підставити ногу під передачу Ракітіча і пробив у боротьбі з захисником вище воріт метрів з 3-х. І все ж каталонці домоглися свого на 79-й хвилині. Мессі віддав шикарний пас на Неймара, а бразилець вийшовши віч-на-віч з Іраїсосом, елегантно переграв голкіпера Більбао. А ще через 6 хвилин Мессі та Неймар організували другий м'яч. Лео оздійснив класний прохід по флангу і віддав на 11-й метр, звідки Ней поцілив точно у кут.

Склади команд:

"Барселона": Браво, Альба, Матьє, Маскерано (Піке, 46), Монтоя, Іньєста, Бускетс, Ракітіч, Педро (Сандро, 78), Мессі, Мунір (Неймар, 63)

"Атлетік": Іраісос, Де Маркос, Лапорт, Гурпегі, Баленсіага, Беньят (Лопес, 64), Ітурраспе, Ріко (Вігера, 82), Сусаета (Гомес, 64), Муньяїн, Адуріц

"Барселона" - "Атлетік" - 2:0

Голи: Неймар, 79, 85