УКР РУС

Неймар: Перехід у ПСЖ дався мені дуже складно, але я прийняв це рішення свідомо

4 серпня 2017 Читать на русском

Новачок ПСЖ Неймар емоційно попрощався з Барселоною у своєму Інстаграм, записавши відеоролик.

"Я приготував текст для сьогоднішнього дня. Життя спортсмена складається з викликів. Деякі з них легко даються нам, а інші є наслідком наших рішень. Вони проливають світло на наші насичені, але короткі кар'єри. Барселона була для мене більше, ніж виклик. Вона була мрією для дитини, який грав разом з її зірками у відеогрі.

Неймар – гравець ПСЖ

Я приїхав в Каталонію, коли мені був 21 рік, сповнений викликами. Все ще пам'ятаю мої перші дні в клубі. І те, як опинився в роздягальні з такими ідолами, як Мессі, Вальдес, Хаві, Іньєста, Пуйоль, Піке, Бускетс і багатьма іншими. Чекав своєї черги, щоб почати грати за клуб, який є чимось більшим, ніж просто клубом. Барселона уособлює Каталонію.

Мені випала честь виступати з найкращими спортсменами, яких я коли-небудь бачив у своєму житті. І я впевнений, що я ніколи не зустріну нікого кращого за Мессі. Він став моїм другом на полі та за його межами. Було честю грати з ним. Разом з Ліонелем і Суаресом ми склали тріо, яке творило історію і досягло всього, чого можна досягти. Ми пережили незабутні моменти. Я жив в місті, який є чимось більшим, ніж просто містом. Барселона стала для мене батьківщиною. Я люблю Барселону і Каталонію.

Однак мені, як спортсмену, потрібні виклики. Вдруге в житті я йду наперекір своєму батькові. Тату, я розумію і поважаю твою думку, але прийняв своє рішення і прошу тебе підтримати мене, як ти це завжди робив. Барселона і Каталонія назавжди залишаться в моєму серці, але мені потрібні нові виклики. Я прийняв пропозицію ПСЖ, щоб спробувати досягти чогось нового і допомогти клубу завоювати нові титули, яких жадають вболівальники. ПСЖ зробив зухвалий виклик для моєї кар'єри, але я відчуваю, що готовий до нього.

Дякую чудовим уболівальникам Барселони, а також своїм партнерам, у яких я багато чому навчився за час спільних виступів. Тепер я відчуваю серцем, що для мене настав час піти. ПСЖ стане моїм новим будинком в найближчі кілька років. Я буду старанно працювати, щоб виправдати надані мені честь і довіру. Звичайно, я розраховую на підтримку вболівальників, друзів, тих професіоналів, які супроводжували мене по життю, і сім'ї, яка пройшла через багато труднощів в цей період мого життя. Це дуже складне рішення, але я його прийняв з усією зрілістю у свої 25 років", – сказав Неймар у своєму Інстаграм.

Неймар в ПСЖ. Як "забити" на правила УЄФА та обвести навколо пальця увесь світ

Ефект доміно: які трансфери може спричинити рекордний перехід Неймара в ПСЖ