УКР РУС

Неймар і його частини тіла. Про зірку "Барселони" в анатомічному ракурсі

5 лютого 2016 Читать на русском

Власник культової зачіски, обличчя з обкладинки журналу "Time", актор серіалів, людина-скандал і просто футболіст, вартістю у 190 мільйонів євро. "Футбол 24" розповідає про Неймара, форварда каталонського клубу і збірної Бразилії, якому 5 лютого 2016 року виповнилося 24 роки.

Голова. Найстильніший "ірокез" у світі

Це зараз Неймар-молодший - визнана зірка світового масштабу. А ще кілька років тому, до переходу в "Барселону", у футболіста був імідж "гламурного" хлопчика, який більше думає про свою зачіску, ніж про гру.

Але треба віддати належне: Неймар свій образ довів майже до досконалості на радість численним рекламодавцям, з якими футболіст взаємовигідно співпрацює.

Дійшло до того, що навіть зачіску "ірокез" стали іменувати стрижкою "під Неймара".

Чи то жартома, чи то всерйоз, але розповідають, що саме через зачіску в 2011 році не відбувся перехід Неймара в мадридський "Реал".

У Неймара багато шанувальників. І не лише його стилю, але також самого футболіста

"Я переконав Неймара залишитися, сказавши, що головний тренер "Реала" Жозе Моурінью змусить його стригтися. У нас же він може робити зі своєю зачіскою все, що йому захочеться", - розповідав президент "Сантоса" Луїс Альваро де Олівейра.

Але не зачіскою єдиною відомий Неймар. Його обличчя потрапило на обкладинку авторитетного американського журналу "Time". Зауважте, ані Мессі, ані Роналду такої честі досі не удостоїлись.

 

Спина. Національне надбання Бразилії і "Барселони"

У чвертьфіналі ЧС-2014 трапилася національна трагедія Бразилії. На батьківщині пентакампеонів серйозно розраховували на завоювання 6-го в історії "селесао" титулу найсильнішої збірної світу (тим паче, що грали на своїх полях), але все вирішив випадок. У матчі Бразилія - Колумбія лідер команди Неймар отримав важку травму - перелом третього поперекового хребця. Зі стадіону зірку в буквальному сенсі евакуювали на гвинтокрилі, яким Неймара було доставлено в одну з клінік міста Форталеза.

Як з'ясувалось, замінити Неймара в тій збірної Бразилії було просто нікому. У півфіналі з німцями стався шокуючий результат 1:7, а з мріями про чемпіонство довелося попрощатися.

Травму Неймара у пресі розібрали буквально до кісточок! У всіх сенсах цієї фрази

Неймару довелось деякий час носити спеціальний корсет. Правда, не всім сподобалося, що період відновлення після травми Неймар перетворив мало не в реаліті-шоу. Коли Неймар став публікувати у соціальних мережах свої фотографії з відпочинку на острові Ібіца (в тому числі в компанії зі світською левицею Періс Хілтон), у "Барселоні" заявили, що покарають футболіста.

Фото з Періс, котре не сподобалося босам "Барси"

А самому Неймару порадили зосередитися на відновленні здоров'я і на якийсь час забути про тусовки.

 

Ноги. Ціна: 190 000 000 євро

Своїми ногами Неймар може творити дивовижні речі. Ще коли він виступав за "Сантос", був удостоєний премії імені Пушкаша за кращий гол 2011 року.

Навіщо ходити далеко по приклади? Досить згадати матч чемпіонату Іспанії "Барселона" - "Валенсія" (7:0), в якому Неймар продемонстрував техніку найвищого рівня.

За повідомленнями у ЗМІ, за ці ноги (в наборі з рештою частин тіла) готуються заплатити неймовірну суму в 190 000 000 євро. Саме така "клаусула" прописана у контракті Неймара з "Барселоною". Потенційними покупцями називають "Реал" і "Манчестер Юнайтед".

Неймар свої ноги теж любить. І любить їх прикрашати. Бразильський татуювальник Мігель Бохігуес опублікував у Instagram татуювання, яке він зробив на нозі Неймара. Малюнок відображає дитячі мрії, коли Неймар, хлопчик з фавел, мріяв стати футболістом, щоб купити свій будинок.

 

Руки. Гол "Ювентусу" та бійка з найкращим другом, гравцем "Шахтаря"

Алан Патрік і Неймар - ще до сварки.

А ось з руками у Неймара явні проблеми. Любить він руки розпускати. Цікава історія: одним з кращих друзів молодості Неймара був відомий українським уболівальникам Алан Патрік. Так, той самий, який належить "Шахтарю", а зараз грає на правах оренди в бразильському "Фламенго". Дружба закінчилася, коли Неймар побився з товаришем на тренуванні, а опісля зажадав у керівництва "Сантоса" прибрати Алана Патріка з клубу. Що й було зроблено.

Розпускає руки Неймар і з іншого приводу. Зокрема, хвилю обурення у тих, хто не вболіває за "Барсу", викликав епізод в фінальному матчі Ліги чемпіонів 2014/2015. За рахунку 2:1 на користь "Барселони", бразилець забив гол рукою і довго протестував, коли взяття воріт відмінили (нарешті став у пригоді додатковий суддя за воротами - саме він підказав арбітру, що гол було забито з порушенням правил).

 

Інші частини тіла. У провокаційному образі Христа та в пікантній ролі

Неймар - людина безпосередня, тому можливі скандали його не бентежать. Так свого часу багато шуму наробила обкладинка популярного в Бразилії журналу "Placar", на якій футболіста було зображено в образі розп'ятого Ісуса Христа. Бразильці дуже релігійні, і багато хто визнав такий "креатив" блюзнірським. Навіть зібрали більше 10 000 підписів під електронною петицією про вилучення журналу з Неймаром на обкладинці з продажу. Але "Placar" нічого міняти не став.

А ще Неймар знявся в ролі самого себе у популярному бразильському серіалі "Любов до життя" (Amor а vida). Правда, футболу в його виконанні у фільмі ми не бачимо - Неймар виступає в ролі спокусника, що йому вдається аніскілечки не гірше, ніж забивати голи або віддавати точні паси.

Неймар - зірка серіалу (18+):

Руслан Меженський, Футбол 24