УКР РУС

Неймар думав, що Білорусь - частина України

2 вересня 2015 Читать на русском

Білоруський півзахисник із бразильським корінням, гравець португальського "Ріу Аве" Брессан розповів цікаву історію про нападника "Барселони" Неймара і уявлення про географію в Бразилії.

"Якщо в Португалії питають про Білорусь, то в основному про погоду - чи холодно. І ще про чемпіонат, адже БАТЕ бився з "Порту". Я тоді дав інтерв'ю і сказав, що команда з Борисова зазвичай пропускає небагато. А в підсумку вони поступилися 0:6.

Там народ знає, де розташована Білорусь. Адже це Європа. А ось у Бразилії багато хто не має поняття. Думають, Білорусь десь всередині Росії. А Неймар, пам'ятаю, вважав, що це частина України.

Чи відчував я, що Білорусь і Росія - різні країни? Ні. Усі говорять російською, культура однакова. До речі, різниця між Португалією та Бразилією теж невелика. Тому в Португалії я, як удома", - розповів Брессан, який грає за збірну Білорусі і вірить в перемогу над українцями.

До слова, в розмові з журналістами того ж "Прессболу" півзахисник "Шахтаря" і збірної України Тарас Степаненко пояснив, чому їздив відпочивати до Криму.