УКР РУС

"Нещодавно він "сидів на валізах", а зараз став героєм Риму". Матч Рома – Шахтар в огляді італійських ЗМІ

14 березня 2018 Читать на русском

Італійські ЗМІ возвеличують Едіна Джеко та святкують перший за десять років вихід Роми у чвертьфінал Ліги чемпіонів після перемоги над Шахтарем.

Il Tempo: Джеко – герой

"Едін Джеко протягнув Рому в чвертьфінал Ліги чемпіонів, чого з "вовками" не траплялося десять років. Боснійський бомбардир ще півтора місяці тому "сидів на валізах", а зараз демонструє відмінну форму. Джеко став героєм ще однієї прекрасної ночі Роми у Лізі чемпіонів після свого подвигу на "Стемфорд Брідж" у жовтні. Результативний спалах боснійця похитнув Шахтар, який до цього тримав гру під своїм контролем.

Шахтар програв Ромі та вилетів з Ліги чемпіонів: огляд матчу

Після вилучення Ордеця українська команда уже нічого не могла вдіяти. В останні десять хвилин матчу Рома грала обережно, побоюючись пропустити гол, але Аліссону не довелося робити жодного сейву. Рома заслужено крокує далі та разом з Ювентусом представить Італію в 1/4 фіналу Ліги чемпіонів".

Tuttosport: Джеко вирішив долю матчу

"Завдяки голу Джеко Рома заслужено пробилась у чвертьфінал Ліги чемпіонів. Команда Ді Франческо вперше за останні десять років повернулась у вісімку найкращих команд Європи. У другому таймі "джалороссі" створили чимало гольових моментів", але не зуміли подвоїти перевагу. Однак у Роми не виникло жодних проблем, щоб втримати свої ворота на замку. Завдання Шахтаря значно ускладнилось після вилучення Ордеця.

Рома – Шахтар: "гірники" жодного разу не пробили у ствір воріт римлян

Фонсека спробував пожвавити гру своєї команди, випустивши на поле Патріка та Дентінью, але заміни не спрацювали. Шахтар не потривожив Аліссона і його домашньої перемоги з рахунком 2:1 виявилось недостатньо, щоб пройти далі".

La Gazzetta dello Sport: Джеко вибив Шахтар з Ліги чемпіонів

"Перемога Роми – повністю заслуга Джеко. Боснієць зараз міг виступати за інший клуб, але саме він вивів "джалороссі" у вісімку найкращих команд Європи. Це не була красива гра, можливо, "вовки" вистраждали перемогу, але головне завдання успішно виконане. Шахтар завдяки техніці своїх гравців намагався довго контролювати м'яч, а Рома ніяк не могла підібратись до воріт суперника. Перший тайм видався трохи сумним через надто горизональний футбол.

Після перерви на полі "Олімпіко" почалась зовсім інша гра, насамперед, завдяки голу Джеко. Боснієць класно відгукнувся на феноменальну передачу Стротмана та забив вирішальний м'яч у протистоянні. Шахтар так і не зумів оговтатись після пропущеного гола, а вилучення Ордеця зробило місію українців практично неможливою".

Corriere dello Sport: СуперДжеко вивів Рому в чвертьфінал

"Рома зробила найкращий подарунок для свого президента Палотти у його день народження. Чарівна ніч на "Олімпіко" завершилась перемогою "джалороссі". Кінцівка гри виявилась напруженою та нервовою, але підсумку Італія матиме дві команди в чвертьфіналі Ліги чемпіонів вперше за одинадцять років.

Рома дуже боязко діяла в першому таймі, Шахтар контролював гру, а Джеко практично залишився без м'яча. Однак після перерви швидкий гол боснійця перевернув все з ніг на голову. Тепер "вовки" могли діяти з позиції сили, а команді Фонсеки потрібно було відкриватись та атакувати. Втім бодай раз серйозно потривожити Аліссона українці так і не зуміли. 47 тисяч фанів в екстазі покинули "Олімпіко".