УКР РУС

Несенюк про співпрацю Арсенала-Київ та Міністерства оборони: Навіщо відроджувати той "совок"?

16 травня 2018 Читать на русском

Директор департаменту з роботи зі ЗМІ Динамо Микола Несенюк прокоментував можливу співпрацю Арсенала-Київ та Міністерства оборони.

Президент Арсенала Івіца Піріч раніше повідомляв, що клуб підписав меморандум про співпрацю з міністерством оборони України та з наступного року буде називатися Арсенал ЦСКА.

Директор департаменту з роботи зі ЗМІ Динамо Микола Несенюк висловив своє незадоволення з цього приводу.

Арсенал НЕ ЦСКА

"Футбольний клуб Арсенал-Київ заснували менш як чотири роки тому маловідомі бізнесмени на маловідомі кошти. У цього "клубу" немає нічого – ані стадіону, ані бази, ані дитячої та юнацької школи, ані вболівальників. Є лише команда, яка проводить матчі на тренувальному полі донецького Шахтаря в селі поблизу Києва.

Нагадаю, що футбольна команда Київського військового округу СКА, Київ стала 1992 року командою Міністерства оборони. Вона була перейменована на ЦСКА і майже одразу втратила бюджетне фінансування. Після цього відбулась зміна керівництва і клуб розпався на Арсенал і ЦСКА.

Ані ЦСКА, ані Арсенал так і не спромоглися привернути до себе вболівальників. Кілька десятків "ультрасів" невідомого походження та організовано приведена рота курсантів військового училища прикрашали порожні трибуни на останніх матчах команди.

Тож власникам новоствореного Арсеналу та міністру оборони, які підписали той "меморандум", насправді немає що об'єднувати. Наші армія і флот чудово обходяться без футбольної команди вищої ліги. Такі "армійські" команди існували колись лише в СРСР та окупованих ним країнах і давно не існують. То навіщо тоді відроджувати той "совок"? Відповідь проста — військовий бюджет останнім часом значно зріс. Чому би не зачерпнути звідти трохи на "футбольних професіоналів"?

Зауважу, що це лише мої припущення. Бо сам "меморандум" ніхто, окрім підписантів, не бачив. А цікаво було би його почитати", – розповів Несенюк для видання gazeta.ua.