УКР РУС

"Необдумане рішення": Ярмоленко розповів, чому перейшов у Вест Хем

15 червня 2021 Читать на русском

Лідер збірної України Андрій Ярмоленко зізнався, що рішення про трансфер у лондонський клуб було ухвалене на емоціях.

"Перехід у Вест Хем – необдумане рішення, але я не шкодую. Вся історія, яка передувала цьому трансферу – удар по самолюбству. Спочатку я стабільно грав, хоча і не всі матчі. Після звільнення Боса я продовжив грати при Штегері, але отримав першу серйозну травму в кар'єрі і пропустив три місяці. За цей час зі мною ніхто не спілкувався, мені не сподобалося таке ставлення. Після відновлення я не потрапляв до заявки, але було ясно, що тренер покине клуб.

Ярмоленко – про свій відхід з Динамо: Були образи, сварки з братами Суркісами

Влітку в Борусію прийшов новий наставник, і я вирішив, що буду доводити. Спеціально приїхав раніше, за 3-4 дні до початку зборів. Телефонує мені мій агент і каже: "У Дортмунді зараз син президента Вест Хема, він хоче з тобою зустрітися". Відмовляти – некрасиво. Я приїхав і пояснив, що зараз в Борусію прийшов новий тренер, а я хочу залишитися і довести йому свою спроможність. Але мені цікаво пограти в чемпіонаті Англії і якщо головний тренер Борусії скаже, що я йому не потрібен – готовий перейти у Вест Хем. Він у відповідь дістає папір і показує, що вже розмовляв з президентом Борусії і той поставив підпис, що угода відбулася. Вест Хему потрібно було тільки зі мною домовитися.

Це було за день до початку збору. Мені абсолютно ніхто в Дортмунді не говорить про це. Я сказав: "Все. Не хочу тут більше перебувати". Мене навіть ніхто не запитав – чи хочу я переходити. Це дуже розлютило. Клубний лікар першим мені написав, що завтра на тренування приїжджати не потрібно. Я ж ніколи не бачив президента Вест Хема, його сина, не знав, як вони виглядають. Думав, що, можливо, це якийсь розіграш. Сказав, що нехай хоча б хтось з Борусії мені повідомить. І тут за п'ять хвилин пише лікар. Вже потім набрав Ватцке (гендиректор Борусії, – прим.)", – розповів Ярмоленко у програмі "Вацко LIVE".

Нагадаємо, Андрій перейшов у Вест Хем влітку 2018 року з Борусії Д за 20 млн євро.

Нідерланди – Україна: Ярмоленко з голом тижня пише історію, райський футбол на старті Євро-2020 – Шевченко винен