УКР РУС

Нелегка перемога в "атмосферній" Одесі. Перші підсумки матчу Україна – Фінляндія

13 листопада 2016 Читать на русском
Автор: Володимир Скиба

"Футбол 24" виділяє головні моменти у матчі 4 туру відбіркового циклу ЧС-2018 між Україною та Фінляндією.

Атмосфера в Одесі

Збірна України не так часто грає в Одесі. І матч з Фінляндією став справжнім святом для вболівальників, які ущерть заповнили стадіон "Чорноморець". Єдині порожні місця виявились на гостьовому секторі. Федерація попіклувалась навіть про естетичні елементи, прикрасивши входи на сектори емблемою збірної, вихід команд з підтрибунного приміщення зображенням національних прапорів та оформивши візерунком вишивки окантовку трибун по периметру поля. Ну а головне, саму атмосферу, створювали вболівальники своєю підтримкою впродовж усього поєдинку. А завершив цей переможний вечір гімн, який фани виконали на останніх хвилинах.

Проблеми в обороні

Найбільше питань у попередніх матчах виникало саме до гри збірної України в обороні. Виключенням не став і матч проти Фінляндії. Не можна сказати, що фіни створювали значний тиск на захист нашої команди, але навіть попри це мали кілька хороших нагод, щоб забити. В черговий раз помилка Кучера ледь не призвела до голу у ворота Пятова. Олександр просто подарував м’яч Пуккі, але, на щастя, наш воротар вчасно скоротив відстань з форвардом та перевів м’яч на кутовий. Фіни кілька разів опинялись на ударній відстані безпосередньо у штрафному та навіть воротарському майданчику. Наприклад, Маркканен, який вийшов на заміну, розстрілював наші ворота з кількох метрів, лише дивом не влучивши в них. Усе це продовжує викликати питання до побудови гри збірної Шевченка в захисті.

Ярмоленко – Бутко

Взаємодія гравців "Динамо" і "Шахтаря" була на найвищому рівні та приємно вразила. Так, вони непогано взаємодіяли і у попередніх матчах, особливо в Туреччині. Але сьогодні правий фланг виділявся на фоні лівого: Бутко набагато активніше діяв в атаці, ніж Соболь. Андрій та Богдан відчували одне одного так, ніби грають в одному клубі. Фінляндія готувалась, щоб справитись з Ярмоленком, але вони недооцінили допомогу, яку йому забезпечував Бутко.

Коноплянка і Кравець в формі

Обидва наших гравці групи атаки сьогодні зіграли хороший матч. Коноплянка, який час від часу все ж з’являється на полі у складі "Шальке" був по-справжньому голодний до гри. Євген сьогодні не отримав серйозного підсилення в атакувальних діях від Соболя, але це його не знітило. Його чудовий прохід на швидкості по флангу та філігранна гольова передача на Кравця зробили результат. Окрім цього, він постійно намагався загострювати гру та міг забивати наприкінці зустрічі і сам.

Шевченко перед грою говорив, що головне для нападника – забиті голи. І Кравець, хоч і забив з пари метрів в порожні ворота, але заслужив на гол своєю роботою на полі. Навіть в моменті з голом треба було відклеїтись від захисників та вдало знайти позицію. Крім того, в дебюті матчу він влучив у стійку, а впродовж усієї гри був дуже настирливим та постійно тримав у напрузі захист фінів.

Центр півзахисту не вразив

Коваленко та Зінченко, від яких мало йти найбільше креативу, нестандартних рішень та ведення гри, сьогодні не впорались зі своїм завданням. Фіни достатньо грамотно зустрічали наших центрхавів, обмеживши їм вільні зони. До всього, ще й Коваленко не мав ігрового тонусу, адже після відновлення від травми зіграв лише 15 хвилин у матчі чемпіонату за "Шахтар". Це негативно позначилось на його грі. Зінченко ж час від часу таки непогано знаходив партнерів, але цього було недостатньо для того, щоб створювати серйозніший тиск на оборону суперників.

Україна – Фінляндія. Переможне завершення року. Наші оцінки