УКР РУС

"Нелегально – не поїду": Лавриненко – про варіанти за кордоном, ЛНЗ, запрошення від Вереса та тиск з боку агентів

29 червня 2023 Читать на русском

Новоспечений наставник Вереса Сергій Лавриненко розповів, чим займався після відходу з Інгульця, і як отримав пропозицію від рівненського клубу.

"У перші три місяці відчував вигорання. Натхнення повернули міні-стажування у колег – Юрія Вернидуба, Патрік ван Леувена, Віктора Скрипника та Руслана Ротаня.

Лавриненко офіційно очолив Верес

Щодо закордонних варіантів... Були розмови – Киргизстан, Казахстан, навіть Польща... Відразу запитував: "Як виїхати легально?" Чув у відповідь: "Потрібно думати". Казав: "Думайте. Нелегально – не поїду".

Чи кликали мене у ЛНЗ? Нуль контактів із клубом – все на рівні чуток. Наче ім'я моє там фігурувало, але чув прізвища і серйозніші.

Подзвонили з Вереса і сказали, що, можливо, розглянуть кандидатом. Другий дзвінок: "Скоріш за все, буде Остап Маркевич, але за нагоди – можемо познайомитися. Я читав лекції у Києві – зателефонували, я під'їхав на каву з керівниками клубу, а у підсумку три години розмовляли про футбол. 99% гравців я знав – характеристики бачив, поділився баченням як змінити команду... За день-два надійшла інформація, що від послуг Остапа відмовилися і серйозно розглядають мою кандидатуру.

Особисті умови головним не були. Питання № 1 – чи зможе клуб запрошувати гравців рівня турнірних цілей. А це – місце в десятці. Нам, щоб там бути, треба посунути умовно Чорноморець. А ще не пустити вперед Полісся, ЛНЗ та Оболонь. А у нас зараз трохи більше десяти гравців у складі...

Команда була у трійці за кількістю пропущених голів. І це при тому, що Львів та Металіст пропускали дуже багато. Група атаки – молодь, але їхні помилки мають виправляти воротар, оборона, опорна зона... Тож я почав би підсилення із захисту.

Тренерський штаб? Хотів би працювати з тими, хто був в Інгульці, але Бартуловіч пішов у Зорю. А Шуст та Лупашко – на контрактах у Петровому. Отже, займаюся формуванням нового штабу.

А щодо відносин з агентами... Завжди був рівновіддалений. Готовий почути всіх, але не зустрічаюся на каві, не хрещу дітей, не підтримую близьких стосунків. Для мене важливі не агенти, а їхні гравці. Хоча тут у Вересі зі мною дуже наполегливо хотіла підписати контракт одна з компаній. Але я не хочу бути залежним від агентів, хочу залежати від футболістів та якості своєї роботи", – сказав Лавриненко в інтерв'ю "ТаТоТаке".

Нагадаємо, 49-річний фахівець підписав з рівнянами контракт терміном на 3 роки.

"Тільки у Львові": як ледь не вилетіти з УПЛ, але стати відкриттям сезону