УКР РУС

"Нехай Шахтар поживе у шкірі звичайної команди": Кополовець категорично проти проведення УПЛ за кордоном

18 червня 2022 Читать на русском

Колишній хавбек львівських Карпат і екс-спортдиректор Миная Михайло Кополовець переконаний, що проводити новий сезон необхідно лише в Україні.

"Нещодавно ми збиралися в Ужгороді на благодійний матч. Сиділи за столом футболісти, футбольні люди, Маркевич. Я поставив їм запитання: "Як в умовах війни провести чемпіонат?" І вони сказали, що те, як воно має виглядати – ніхто не знає.

90 відсотків матчів УПЛ пройдуть в Україні, – Циганик

Країна у стані війни, тривог, сирен тощо. Починати треба, тому що треба виводити людей з цього стану і якось рухатися, жити, без варіантів, але як це зробити – незрозуміло.

Чи безпечніше було грати у тій самій Польщі? Ні, тоді не треба проводити. Наша країна тут, якщо проводити чемпіонат України – то вдома. Як зробити? Нехай міркують експерти, керівництво. А проводити десь, кудись їхати, по-перше, це купа грошей, не всі мають зараз можливість. Я розумію, поляки зараз нам допомагають дуже, але, думаю, треба проводити в Україні.

А щодо легіонерів... Нехай Шахтар поживе у шкірі звичайної команди, подивимося, на що він здатний. Більшість команд грають за рахунок українських футболістів. А Шахтар зараз підрівняється під інші команди і подивимося, як він гратиме. Коли є мільярди грошей, то так, звісно, ​​легше грати у футбол. Це як BMW із Жигулем на автобані, коли будь-які футболісти, на будь-який смак, за будь-які гроші. А зараз подивимося, як Шахтар виглядатиме. Я не кажу, що він погано гратиме, але легіонери – це завжди була серйозна сила "гірників", – сказав Кополовець у коментарі FanDay.

Нагадаємо, сезон 2021/22 був завершений достроково через напад Росії на Україну. Нова кампанія на всіх рівнях (УПЛ, Перша та Друга ліги, жіночий чемпіонат) стартує вже у серпні.

Росія напала на Україну: брат зірки Динамо зник у Маріуполі, трансфери збірників, Борис Джонсон у Києві (LIVE)