УКР РУС

"Нефотогенічний" газон у Полтаві, або Чому перенесли гру "Полтава" – "Шахтар"?

5 квітня 2017 Читать на русском
Автор: Олександр Гапоненко

Комітет з питань стадіонів та безпеки проведення змагань ФФУ прийняв дуже суперечливе рішення, заборонивши напередодні гри проведення матчу Кубка України "Полтава" – "Шахтар" на стадіоні "Локомотив".

Ввечері 4 квітня, напередодні багатостраждального матчу Кубка України "Полтава" – "Шахтар", полтавський клуб дізнався про заборону грати на рідному стадіоні "Локомотив", "враховуючи стан інфраструктури стадіону "Локомотив" та її невідповідність вимогам Регламентів ФФУ, УПЛ та ПФЛ".

Як виглядає стадіон "Полтави" перед матчем з "Шахтарем" – найсвіжіші фото

Але крім того, що Комітет таким рішенням здійняв великий галас серед вболівальників та в пресі, він поставив серйозне питання щодо законності такого рішення.

Ніхто не сперечається з тим, що Комітет з питань стадіонів та безпеки проведення змагань ФФУ повинен стояти на варті інтересів вболівальників та втручатися в ситуацію, коли стадіони не відповідають вимогам проведення змагань. Будь то Одеса чи Полтава.

Але! При цьому Комітет також повинен керуватися футбольними законами при прийнятті рішень та не виставляти на посміховисько роботу самого Комітету та всієї Федерації.

В чому головне питання – чи діяв Комітет в рамках футбольного законодавства?

Є Комітет з питань стадіонів. Саме він визначає, який стадіон відповідає вимогам, а який – ні. Для того, щоб дати оцінку стадіону "Локомотив" в Полтаві (або "Чорноморець" в Одесі), Комітет повинен проінспектувати стадіон.

Директор ФК "Полтава" про стан газону перед матчем з "Шахтарем": Некрасивий колір? Ви скажіть, де у регламенті написано про колір трави?

Чи була така інспекція на стадіон "Локомотив"? Підкреслюю – фахова інспекція спеціалістів, які б поставили оцінку якості газону?

Які докази непридатності газону "Локомотиву", крім фотографій (!) директору матчу Олександра Дігтяря та його доповідних записок? Олександр Дігтярь – спеціаліст з газонів? Якщо так – яке цьому підтвердження?

І останнє – найцікавіше: чи є взагалі в Комітеті з запитань стадіонів фахівці з газонів, які б могли фахово, а не тільки в "факсовому" режимі приймати рішення щодо стану газонів українських стадіонів?

Матч "Полтава" – "Шахтар" не відбудеться на стадіоні "Локомотив"

, а також у Viber