УКР РУС

Не вирішальна перемога. АЗ - "Валенсія" - 2:1. ВІДЕО

30 березня 2012 Читать на русском

Високі швидкості та красиві голи. Цього достатньо, аби можна було сказати що "гра дивилася". Саме таким і було протистояння у рамках першого матчу 1/4 Ліги Європи АЗ - "Валенсія".

З початку зустрічі ініціативою заволоділи гості, однак їхнього запалу вистачило лише на п'ять хвилин. Після цього “першим номером” почали грати підопічні Унаї Емері, а алкмарці переважно контратакували. У “кажанів” відзначитися нагод було предостатньо, зокрема як завжди активним був Роберто Сольдадо, та ні йому, ні його партнерам, жодного разу у першому таймі переграти голкіпера АЗ Естебана Альварадо так і не вдалося.

Що ж до контратак господарів, то вони були занадто простими і одноманітними — захисники гостей з часом звикли до постійних навісів у їхній карний. Та вже коли йшов компенсований арбітром до першого тайму час, АЗ отримав право на кутовий. Поульсен подав, а Холмен дуже красивим ударом закинув м'яча у дальню дев'ятку воріт “Валенсії”.


Часу щось змінити ще у першій половині зустрічі було занадто мало. Тобто не було зовсім.

По перерві АЗ знову поатакував декілька хвилин, після чого обстрілювати ворота суперників взялися левантійці. Їм вистачило лише шести хвилин, аби зрівняти рахунок — після удару Топала головою м'яч, перелетівши над Естебаном, примостився у сітці його воріт.

Зважаючи на перебіг подій на полі, ближчими до перемоги були саме гості. Хоча за кількістю ударів, як свідчить статистика, матч мав би завершитися внічию — 8 на 9 за ударами у напрямку і абсолютний паритет за ударами у плрщину — 5 на 5.

Та якщо гол Топала так і залишився єдиним у матчі для гостей, то на 79-й хвилині удар Мартенса, після багатоходівки футболістів АЗ, таки досягнув своєї цілі.

У час, що залишився Сольдадо та партнери врятувати нічиєї не зуміли.

Та рахунок 2:1 ще не гарантує жодній із команд участі в наступному раунді, тому все у цьому протистоянні вирішиться у матчі-відповіді у “Валенсії”.

АЗ - “Валенсія” - 2:1 (1:0)

Голи: Холмен, 45+1, Мартенс, 79 — Топал, 51

Попередження: Махер, 87 — Барраган, 63, Деальберт, 88