УКР РУС

"Не хочу сказати, що для Луческу Де Дзербі солодка булочка": Заховайло в передчутті тренерської дуелі Динамо і Шахтаря

26 травня 2021 Читать на русском

Футбольний агент В'ячеслав Заховайло виділив сильні та слабкі сторони свіжопризначеного наставника "гірників" Роберто Де Дзербі.

"Зізнаюсь, я не вірив у це призначення. Для рівня Шахтаря, та й для вболівальників, він є "ноу нейм". Його команди не займали місця вище восьмого, єврокубки в його послужному списку відсутні.

Срна виділив цікаву особливість Де Дзербі – футболістам Шахтаря буде непросто з новим наставником

Я стежу за італійським футболом, і стиль гри Сассуоло не погано вивчив. Де Дзербі сповідує атакувальний стиль, структура гри – короткий-середній пас, грає у два опорних хави, два вінгери, крайні захисники моделі латералі. Схильний до варіативності в структурі, може грати у три центральні захисники. Його команди організовано виходять в білдапі, прагне до контролю м'яча, в позиційній грі є у нього непогані ідеї (але добре читаються).

З його мінусів – багато пропускають, в перехідних фазах "від атаки в оборону" часто провалюються (не встигають падати в зони). Стандарти швидше його мінус, ніж плюс.

Не хочу сказати, що він для Луческу солодка булочка. Стиль і почерк проглядається. Подейкують, що з радістю працює з молоддю. Португальською мовою він не володіє. Бачу проблеми з комунікацією з бразильцями. Як і всі італійці імпульсивний. Італійські фахівці його нахвалюють. Для нас він поки кіт в мішку", – написав Заховайло на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Нагадаємо, напередодні італійський фахівець після тривалих переговорів підписав контракт з "гірниками" – угода з 41-річним наставником розрахована на 2 роки.

Шахтар звільнив не всіх винуватців: чому прихід Де Дзербі наближає ще одну гучну відставку