УКР РУС

НБУ оскаржить рішення суду щодо Динамо та вважає, що акціонери клубу тиснуть на суд

6 липня 2017 Читать на русском

Національний банк України вважає неправосудним рішення апеляційного суду у справі щодо визнання ФК Динамо Київ пов'язаною з ПриватБанком особою.

Як повідомили "Футбол 24" у прес-службі НБУ, найближчим часом Нацбанк звернеться до Вищого адміністративного суду України з касацією на ухвалу Київського апеляційного адміністративного суду від 27 червня 2017 року.

"Наголошуємо, визначення ФК Динамо Київ пов’язаною з ПриватБанком особою проведено у повній відповідності з чинним законодавством. Національний банк занепокоєний тим, що акціонери клубу намагаються тиснути на судові органи з метою прийняття неправосудних рішень, використовуючи бренд і маніпулюючи почуттями та патріотизмом вболівальників", – заявили у Нацбанку у відповідь на запит "Футбол 24".

У НБУ підкреслили, що регулятор залишається відданим стратегії реформування банківського сектору та продовжить "боротьбу проти корупції у всіх її проявах для забезпечення фінансової стабільності зараз та у майбутньому".

Нагадаємо, що триває судовий процес за позовом Динамо до Національного банку України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Приватбанку щодо прийнятих під час націоналізації цього банку рішень.

Суркіси відсудили у Приватбанку понад 1 млрд грн, а їх банк – ще майже 370 млн грн

Динамо входить до числа пов'язаних з екс-власниками ПриватБанку осіб, – наполягає НБУ

Суркіс: Якщо з Динамо станеться така ж ситуація, як з Дніпром, як НБУ буде дивитись в очі вболівальникам?