УКР РУС

НБУ не робив списання коштів з рахунків Динамо у Приватбанку, клуб продовжує отримувати банківське обслуговування, – банк

20 червня 2017 Читать на русском

У ході входження держави до капіталу Приватбанку жодного списання коштів з рахунків футбольного клубу Динамо не відбувалось, а рахунки ФК Динамо (Київ) у Приватбанку не блокувалися, заявили Футбол 24 у прес-службі Національного банку України.

Таким чином Національний банк України відреагував на поширення відповідної інформації у ЗМІ та висловлювання президента Динамо Ігоря Суркіса, що дії НБУ можуть завдати шкоди клубу.

"Більше того, футбольний клуб Динамо сьогодні продовжує отримувати банківське обслуговування у Приватбанку", – вказали у Нацбанку.

НБУ стверджує, що усі дії, які було проведено у ході націоналізації Приватбанку, відбулися у повній відповідності до діючого законодавства, зокрема закону України про систему гарантування вкладів.

"Національний банк України використовуватиме усі законні можливості для захисту державних інтересів. А подібні провокативні та неправдиві публікації розцінюємо як спроби тиску на суд та суспільну думку", – заявили у фінустанові.

Як стало відомо Футбол 24, наразі триває судовий процес за позовом Динамо до НБУ, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Приватбанку щодо прийнятих під час націоналізації цього банку рішень. Окружний адміністративний суд Києва вже прийняв рішення, яке було оскаржене в Київському апеляційному адміністративному суді і зараз триває розгляд цієї апеляції.

Суркіс: Коломойський зробив вчинок, за який йому самому було соромно