УКР РУС

Наздогнати "Олександрію". Анонс недільних матчів 20 туру Першої ліги

5 квітня 2015
Автор: Дмитро Гончар

"Зірка" спробує відібрати очки в київських "динамівців", "Геліос" намагатиметься перервати свою безвиграшну серію у матчі з "Нивою", а завершиться все протистоянням в Чернівцях.

 
Недільна програма одразу відкриється цікавим матчем, у якому зустрінуться колективи, які ще не втрачали очки у весняному періоді чемпіонату. Більше того, ні "Динамо-2", ні "Зірка" навіть голів не пропускали. Якщо заглянути у турнірну таблицю, то можна побачити, що різниця між командами становить лише п'ять пунктів. При цьому не варто забувати про те, що кияни ще мають дві гри у запасі.
 
Минулий тур "динамівці" пропустили через те, що у складі киян виступає багато збірників, які були змушені покинути розташування команди, аби вирушити до своїх збірних. Тим часом кіровоградці у нелегкій боротьбі  мінімально здолали охтирських "нафтовиків". 
 
 
Цей матч стане першим виїзним поєдинком для кіровоградської "Зірки" після паузи. А кияни вдома зазнали лише однієї поразки. Тому мінімальну перевагу перед початком матчу все ж таки варто віддати киянам, які відчувають себе справжніми господарями на своєму стадіоні, підтверджуючи старе-добре англійське прислів'я "Мій дім - моя фортеця".
 
В історії Першої ліги обидві команди зіграли між собою сім ігор: "Зірка" здобула чотири перемоги, а кияни лише одну.
 
Прогноз "Футболу 24": 1:1
 
Прогноз вболівальників: 
- Перемога команди "Динамо-2" 77.18%
- Перемога команди "Зірка" 7.47 %
- Нічия 15.35%

"Геліос" - "Нива"

Важко пригадати, коли харків'яни перемагали востаннє, а зараз команду взагалі покинув головний тренер. Провина Єсіна  у провалі - мінімальна, адже команда демонструвала цікаву гру, створюючи багацько гольових шансів у кожному матчі. Тотальний нефарт відчувався у кожному з цих моментів, коли, здавалось, м'яч вже повинен опинитися у воротах суперників, але якимось дивом туди не потрапляв. Варто зауважити, що команда дограватиме сезон без нового головного керманича - харків'яни лише розглядатимуть можливі варіанти до кінця сезону, а визначаться з остаточним претендентом аж влітку.

Гості ж своєю чергою також не мають чим похизуватись. Поразка без ніяких шансів на успіх в минулому турі від "Десни", як наслідок - чотирнадцята позиція із вісімнадцятьма очками в активі, що на п'ять балів менше, ніж у харків'ян, які йдуть дванадцятими.

"Геліосці" відіграли із тернополянами у Першій лізі лише три матчі, у яких двічі перемагали харків'яни, а один завершився внічию. То чому саме зараз "Ниві" не здобути свої перші три очки у цьому протистоянні?

Прогноз "Футболу 24": 0:0

Прогноз вболівальників: 

- Перемога команди "Геліос" 59.23%

- Перемога команди "Нива" 16.19%

- Нічия 24.58%

"Буковина" - "Гірник-Спорт"

Якщо глянути на турнірне становище обох команд, то одразу можна помітити, що ці команди розташовані діаметрально протилежно одна одній. Безумовно, фаворитом матчу є команда із Комсомольська, яка може у разі перемоги дещо скоротити відставання від "Олександрії", а саме до семи пунктів.

19 тур комсомольці пропустили, а от "буковинці" минулого тижня лише розпочали свій весняний шлях, зігравши перший офіційний поєдинок у 2015 році проти "Полтави". Цей матч запам'ятався тим, що полтавці зуміли подужати сили природи і перемогти із рахунком 2:0. Сильний дощ і вітер, які втрутились у матч, не дозволили показати командам все, на що вони здатні. За таких обставин важко реально розцінювати готовність "Буковини" до чемпіонату, але те, що вона зазнала поразки у минулу суботу, залишається фактом.

Між собою команди провели лише одну зустріч - влітку минулого року. Тоді перемогу здобули комсомольці із рахунком 2:1.

Прогноз "Футболу 24": 1:2

Прогноз вболівальників: 

- Перемога команди "Буковина" 33.15%

- Перемога команди "Гірник-Спорт" 42.79%

- Нічия 24.06%