УКР РУС

Найяскравіші в "Андерлехті" Прат і Тілеманс - "золота молодь", - Серебренніков

26 лютого 2016 Читать на русском

Екс-гравець збірної України, а нині футбольний агент компанії "Pro Star" і експерт з бельгійського футболу Сергій Серебренніков, в інтерв'ю "Футбол 24" проаналізував майбутнього суперника "Шахтаря" в Лізі Європи.

- Сергію, можете оцінити бельгійський "Андерлехт", який попався "Шахтарю" в жеребкуванні?

- "Андерлехт" є традиційно одним з лідерів бельгійського чемпіонату. Зараз їх трохи "лихоманить". Проте, команда складається з молодих талантів, серед яких є дуже цікаві гравці, за якими стежать топ-клуби. Команда непогана, добре укомплектована. Її зараз не можна назвати топовою, вона відчуває певні проблеми з формою, однак, можливо, якраз ці ігри з "Олімпіакосом" допоможуть команді набрати впевненість. Але те, що в цій команді зібрались добротні гравці - безперечно.

- Можливо є якісь особливо яскраві персонажі у складі бельгійців?

- Ну, це, напевно, Прат, Тілеманс. Можна сказати, що це "золота молодь". Але вони нестабільні, не завжди грають. В цілому, напевно, не можна сказати що хтось є лідером. Попереду виділяється Окака. Потужний нападник, дуже добре провів першу частину сезону. Є певні проблеми в захисті, але в цілому, дуже хорошого рівня гравці зібрані.

- "Андерлехт" більше орієнтований на атаку?

- В силу певних якостей, атакуюче крило у них більш цікаве, але якраз і тому в них є проблеми в захисті. Іноді заграються в атаці і не завжди встигають переключитися на оборону.

- Наскільки якісно команда виступає в національному чемпіонаті? Чи можна її зараз назвати флагманом бельгійського футболу?

- На сьогоднішній день - ні. Це не флагман. Їх дещо лихоманить, не вистачає стабільності. Все-таки, мабуть, "Гент", "Клуб Брюгге" - більш стабільні на даний момент. Однак "Андерлехт" є "Андерлехт", традиційно, один з найсильніших клубів у Бельгії, тому легко з ним не буде.

- Чи можна сказати, що недолік стабільності, молодість та невпевнена гра у захисті - слабкі сторони "Андерлехта"?

- Розумієте, вони не дуже й слабкі. Якщо суперник приносить їм багато проблем, то починає кульгати оборона і десь ця молодість і нестабільність впливає на гру. Іноді молодість, авантюризм навпаки допомагають, але в цілому, напевно, команда не є зрілою. Їх футболісти ще ростуть.

- Цей клуб зорієнтований на вирощування талантів і продаж?

- Я б не став так говорити. У топ-клубів у Бельгії немає пріоритету в тому, щоб виростити і продати гравця. Просто, як і будь-яка команда, після добре проведених років, оновлює склад. Молоді футболісти приходять, потрібен час, щоб з них виростити більш зрілих. Напевно, "Андерлехт" зараз в цьому періоді. Є футболісти, на яких покладають надії, їм дають грати, але потрібен час і терпіння, щоб вони виросли у зрілих гравців.

- Які шанси "Шахтаря" у протистоянні з бельгійцями і чи можна такий жереб вважати вдалим?

- Важко сказати, вдалий чи ні. Мені здається, якщо зібрати всі фактори, то "Шахтар" є фаворитом у цій грі, але це не означає, що їм буде легко. "Андерлехт" - команда, яка може організувати сюрприз, тому не повинно бути зверхніх настроїв. Однак я думаю, що "Шахтар" не та команда, яка буде недооцінювати суперника. Це суперник, який "Шахтарю" під силу, але потрібно поставитися до нього серйозно.

Олександр Москаленко, Футбол 24

"Шахтар" хоче виграти Лігу Європи, - Палкін

Став відомий час початку матчів 1/8 фіналу Ліги Європи: "Шахтар" у Львові зіграє о 20:00