УКР РУС

Найважливіший матч за 24 роки. "Ліверпуль" - "Ман Сіті". Анонс

13 квітня 2014 Читать на русском

Центральний матч 34 туру задасть новий вектор у чемпіонській боротьбі.

"Цілком ймовірно, цей матч стане найважливішим для "Ліверпуля" за 24 роки. Перемога принесе нам три очки, але означати вона буде набагато більше. Переможець зустрічі отримає серйозну перевагу в боротьбі за чемпіонський титул", - переконаний Мамаду Сахо, захисник мерсисайдського клубу.

Устами француза глаголить істина. Важко згадати сезон за ці два десятки років, коли "Ліверпуль" перебував ближче до заповітної мети, аніж зараз. Тіньовий лідер наразі саме "Ман Сіті", проте козирі якраз у руках Брендана Роджерса. Сьогоднішня перемога виведе "червоних" на чисту першу сходинку, а також неймовірно окрилить та надихне.

Атака чемпіонату №1 проти атаки №2. В активі "Ліверпуля" дев'яносто забитих м'ячів і реальні шанси завершити чемпіонат, побивши гросмейстерський показник у 100 "банок". У розпорядженні Роджерса - найгрізніший дует сезону. Суарес і Старрідж на двох забили вже 49 м'ячів, а це більше, ніж вся команда "Тоттенхему", наприклад. "Ман Сіті" наколотив 84 м'ячі, основна маса яких розподіляється поміж Яя Туре, Куном Агуеро і Едіном Джеко. До речі, прудкий аргентинець нарешті відновився після травми, тож, ймовірно, вийде на "Енфілд" вже з перших хвилин - і це новина не з приємних для Мерсисайду.

Тим не менше, Суарес і Ко дуже впевнено почуваються в рідних стінах. Чотирнадцять перемог і лише 5 втрачених очок, у середньому - три забиті м'ячі за гру. Особливо несолодко тут доводилося якраз великим командам - "Арсенал" і "Тоттенхем" були биті з тріском і ганьбою, що зайвий раз свідчить: на лідерів "Ліверпуль" налаштовувати не потрібно, команда грає проти них не тільки раціонально, але й емоційно. Як би не було важко (згадайте минулий тур і виїзд "Ліверпуля" на "Аптон Парк"), мерсисайдці грають дуже зібрано і натхненно - переможна серія залишається відкритою і сягнула вже дев'яти матчів. Роджерс вдихнув у своїх хлопців розуміння спільної мети, яка вже зовсім поруч - на відстані простягнутої руки.

У "Ман Сіті" не все так просто. В позаминулому турі "блакитні" ледь врятувалися від поразки на "Емірейтс Стедіум". У манкуніанців аж на два матчі триваліший турнірний шлях, ніж в "Ліверпуля", а отже більше "шансів" спіткнутися. Десь там, попереду, маячать два складні виїзди до "Крістал Пелас" і "Евертона". Але це буде потім - тут би на "Енфілді" не програти. Між іншим, виїзна статистика команди Пеллегріні не вражає: лише вісім перемог при чотирьох поразках, ще чотири нічиї. Мало би втішати одужання Агуеро, проте невідомо, в яких кондиціях підійде форвард. Та й берегтиме себе скоріш за все - дуже вже хоче поїхати на чемпіонат світу.

Нічия у сьогоднішньому матчі буде вигідна, насамперед, для третьої зацікавленої сторони - "Челсі". Найменше такий підсумок влаштує "Ліверпуль". І це зрозуміло. Окрім турнірних мотивів у Суареса і Ко є ще й мотив емоційний. П'ятнадцятого квітня виповниться чверть століття з дня трагедії на стадіоні "Хіллсборо". "Ліверпуль" собі не пробачить, якщо не вшанує перемогою пам'ять 96-ти мерсисайдців, які задихнулися на "Леппінгс Лейн".

"Ліверпуль" - "Ман Сіті"

Попередні матчі: 1:1 (Лескот, автогол - Компані), 0:3 (Агуеро, Туре, Мілнер), 2:2 (Шкртел, Суарес - Туре, Тевес), 2:2 (Старрідж, Джеррард - Джеко, Агуеро), 1:2 (Коутінью - Компані, Негредо)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

Олег Бабій, Футбол 24

Twitter автора - @Gullit_87