УКР РУС

Найшвидший гол в історії чемпіонатів України не допоміг "Олександрії" втримати перемогу в матчі проти "Ворскли"

30 жовтня 2016 Читать на русском

В Полтаві, у рамках 13 туру чемпіонату України, зустрічалися невдахи кваліфікації Ліги Європи: "Ворскла" та "Олександрія". В матчі, що закінчився бойовою нічиєю (2:2) "Ворсклі" вдався неймовірний камбек.

В попередньому турі полтавчани перемогли "Чорноморець", а хлопці Шарана зіграли внічию з "Динамо".

Напередодні матчу головний тренер "біло-зелених" Василь Сачко не міг розраховувати на дискваліфікованого Бартуловіча.

Восьма секунда матчу ввійшла в історію чемпіонатів України. "Ворскла" собі спокійно розпочинала з центру поля. Згідно за новими футбольними правилами, гравець господарів віддав пас назад, на Дитятьєва, але Олексій як слід не прийняв м’яча. Помилкою захисника скористався Роман Яремчук, що реалізував вихід віч-на-віч з Непогодовим! Таким чином, Яремчук записав в літописи ЧУ найшвидший гол, побивши рекорд Ковпака. Нагадаємо, що свого часу Роман Войнаровський, виступаючи за "Кримтеплицю", ударом з центру на четвертій секунді засмутив кіпера "Фенікса". Однак ця зустріч мала місце не у вищій лізі України, а в першій.

Після такого холодного душу "зелено-білі" відразу ж відповіли гострою подачею від Сімініна на Ребенка, але Павло не замкнув класний пас Сергія. "Ворскла" продовжувала йти в атаку, але потрапили в полон. Після подачі з кутового в штрафному полтавчан спалахнула "пожежа", внаслідок якої Пономар скинув сферу під удар тому-таки Яремчуку – 2:0! Наприкінці першого тайму через травму поле залишив Ігор Пердута.

В другому таймі глядачі побачили ще два голи. На першій компенсованій хвилині Басов необережно зіграв рукою у власному штрафному майданчику – Кобахідзе з "позначки" не схибив. Коли до фінального свистка лишалися лічені хвилини, "Ворскла" заробила аут, після вкидання якого Ребенок перевів сферу в бік чужих воріт. Молодий Одарюк, скориставшись помилкою чужих захисників, записав на табло остаточний рахунок – 2:2. Хоча Чорній пострілом з штрафного міг подарувати рідній команді перемогу!

Отож, "Олександрія" набирає 21 очко, лишаючись на четвертому місці. У "Ворскли" – 16 балів. У наступному турі "Олександрія" зіграє проти "Шахтаря", "Ворскла" вирушить до Львова.

Чемпіонат України, 13 тур

"Ворскла" – "Олександрія" – 2:2

Голи: Кобахідзе, 90+1, пен., Одарюк, 90+3 – Яремчук, 1, 22