УКР РУС

Найкумедніші назви футбольних клубів. ЧАСТИНА 2.

23 квітня 2013
Автор: Стас Бебех

Чи знали ви про існування дербі «Юнайтед» у чемпіонаті Зімбабве, про «Клуб друзів» з Індії або про футбольний клуб «Санта Клаус»? Сьогодні розглянемо другу частину веселих назв футбольних клубів.

 

«Дві Могили» (Болгарія)

«Дві Могили» отримали свою страхітливу назву на честь однойменного міста в Болгарії. Коли «Дві Могили» грають зі своїм суперником у третьому болгарському дивізіоні «Лазнею», ймовірно, це викликає великий резонанс і заповнюється весь стадіон, що вміщає 800 осіб.

«Ломбард-Папа» (Угорщина)

Клуб «Ломбард-Папа» з міста Папа ніколи не був грандом угорського футболу, але в 2005 році навіть пробився до Єврокубків, взявши участь у Кубку Інтертото. Цікаво, що до 2004 року клуб носив назву «Папай».

«Наше Пиво» (Киргизія)

Киргизьке місто Кант відоме на всю країну своїм пивоварним заводом «Абдиш-Ата», і коли він випустив новий сорт хмільного напою під назвою «Наше пиво», було прийнято рішення дати місцевій футбольній команді таку назву. Що дивно, в цьому місті є ще одна команда, яка називається «Живе пиво». Можна тільки уявити як божеволіють вболівальники під час матчів цих двох команд.

«Лев-Хам» (Норвегія)

Ще одна весела назва для українського вуха, але, на жаль, футболісти «Лев-Хама» більше не зможуть порадувати своїх уболівальників, оскільки в 2011 році команда була розпущена.

«Алілуя» (Південна Корея)

Футбольні клуби бувають і християнськими, такий є в Південній Кореї. У 1980 році був заснований клуб під назвою «Алілуя», але самостійно проіснував до 1999 року, після чого був відтворений в 2003, але вже під назвою «Ансан Алілуя». Клуб відомий тим, що періодично поруч зі стадіоном збираються буддисти і влаштовують акції, спрямовані проти християнського клубу.

«Лобня Алла» (Росія)

Клуб з Московської області починав свою історію під назвою «Алла-Л», але після отримання професійного статусу в 2004 році змінив назву на «Лобня Алла». В інтернеті навіть ходили чутки про якусь причетність до клубу Алли Пугачової, які втім, так і залишилися чутками. З 2008 року клуб позбувся жіночого імені у назві, ставши просто «Лобне», а в 2012 знову знайшов приставку, але на цей раз нею стала приставка «Вісмут».

«Есиль-Богатир» (Казахстан)

Клуб з казахського міста Петропавловськ, який нині носить назву «Кизилжар», в період з 2001 по 2008 року називався «Есиль-Богатир». Асоціації з давньоруськими билинами просто неминучі, мабуть залишається чекати поки в першості Казахстану з'явиться ФК «Соловей-Розбійник».

«Автозапчастина» (Росія)

Якщо назва «Автозапчастина» викликала у вас іронічну насмішку, то абсолютно даремно - клуб з Баксан є чотириразовим чемпіоном першості Кабардино-Балкарії. До 1992 року носив горду назву «Еталон».

«Санта Клаус» (Финляндия)

У столиці Лапландії Рованіємі, звідки, родом Санта Клаус, є футбольний клуб з аналогічною назвою. І хоч він і грає всього лише у другому за силою дивізіоні чемпіонату Фінляндії, він користується популярністю в багатьох куточках Європи, і навіть має свій інтернет-магазин, що взагалі вважається розкішшю для клубу другого дивізіону фінського першості.

«Кальмар» (Швеція)

Один з найпопулярніших клубів Швеції для україномовного вболівальника буде стійко асоціюватися з морепродуктами. Адже насправді Кальмар - це невелике шведське місто.

Кінець!!!