УКР РУС

Найкращий тренер вересня. Опитування

13 жовтня 2013
Автор: Yurii Basenko

Розпочинаємо голосування на визначення найкращих тренерів минулого місяця.

Нагадаємо, що кілька днів тому ми проводили опитування на визначення найкращих гравців вересня.

"Тата" Мартіно, "Барселона". Коли Мартіно переїхав в столицю Каталонії, команда переживала як ігрову кризу, так і кризу результату. Якщо в ігровому плані ще є якісь там питання, то в плані результаті - Мартіно рекордсмен. Cаме під його орудою команда стартувала найкраще у своїй історії, побивши рекорди Кройффа та Гвардіоли.

Дієго Сімоене, "Атлетіко". Чим далі, тим все більше переконуєшся, що Сімеоне вже дозрів до того, аби очолити один із топ-клубів Європи. І недарма його "Атлетіко" зараз йде другим в Іспанії після "Барси". Окремо стоїть перемога в мадридському "дербі" на території ворога "Реала". Причому неозброєним оком було помітно, що Сімеоне переміг свого досвідченого візаві Карло Анчелотті тактично.

Рафа Бенітес, "Наполі". Кажуть, Рафа заткне за пояс критиків, які вважають неаполітанську філософію футболу несумісною з його баченням гри. Подивимось на турнірку в кінці сезону, а зараз маємо лише один провал в Серії А - нічия із "Сассуоло". А так - другий найкращий захист і така ж атака.

Руді Гарсія, "Рома".Максимальний старт на рівні показників "Барси" останніх років. Таке для Італії величезна рідкість. Середня результативність "Роми" Гарсії це просто шок для Аппенін - майже 3 голи за матч, а захист на заздрість будь-кому (лише 1 м'яч пропустили). І це команда, яка в минулому сезоні пропускала стабільно по 3-4.

Арсен Венгер, "Арсенал". Лідери чемпіонату Англії - і це головний критерій номінації Венгера у нашому опитуванні. До речі, саме Арсен став тренером вересня в АПЛ.

Роберто Мартінес, "Евертон". У вересні "іриски" не програвали, що дозволило команді й надалі перебувати в зоні єврокубків. Додамо сюди й перемогу над "Челсі" Жозе Моуріньо, і ви зрозумієте, чому ми поставили Роберто Мартінеса у номінанти.

Олександр Севідов, "Карпати". Наставник "Зелених левів" опинився у важкій ситуації на старті чемпіонату. Команда формувалася по ходу перших турів, не пройшли усі гравці повноцінних зборів, втрачалися очки, невиразна гра... Хто б міг подумати, що до екватору першого кола "Карпати" не тільки зуміють підтягнути ігровий аспект, але й набирати очки. Окремо стоїть перемога над "Шахтарем" з рахунком 3:2. В останнє десятиліття "Шахтарю" в чемпіонатах України три голи забивали лічену кількість разів.

Василь Сачко, "Ворскла". Дуже боєздатний колектив вибудував наймолодший тренер УПЛ. Лише перший сезон для Сачка-тренера, а його команда на третині турнірної дистанції йде у топ-6 команд. Причому не скажеш, що "Ворскла" свої очки набирає випадково, або незаслужено.

P.S. Проголосувати за трійку найкращих можна у коментарях під новиною.