УКР РУС

Найкращий тренер травня. Опитування

12 червня 2013
Автор: Yurii Basenko

Нагадаємо також, що перед цим ми провели голосування на звання Гравця місяця. Тепер же ознайомимо вас із номінантами на Найкращого тренера травня.

Нагадаємо також, що перед цим ми провели голосування на звання "Гравця місяця". Отож,..

Юпп Хайнкесс, "Баварія". Перемігши у фіналі Ліги чемпіонів, Юпп Хайнкесс увійшов до елітної кагорти тренерів, які вигравали цей турнір з двома різними командами. Що стосується самого фіналу, то, як написав наш блогер Северин Стецюк, таку "Баварію" не переміг би і сам чорт. І це цілком і повністю заслуга Хайнкесса...

Ну, і ледь не забули про "дрібничку": через кілька днів "Баварія" перемогла у фіналі Кубку Німеччини "Штутгарт", зібравши таким чином усі можливі трофеї у цьому сезоні у своєму музеї.

Рафаель Бенітес, "Челсі". Зі стану "аристократів" Бенітес йде з почуттям виконаного обов'язку, оскільки зробив практично все від себе можливе для команди за ті лічені місяці, які працював.

Бо і втримав для "Челсі" третю сходинку, яка дасть змогу наступного сезону зіграти у ЛЧ, і переміг у Лізі Європи.

Філіп Монтаньє, "Реал Сосьєдад". Практично весь сезон ми ставили француза у номінанти на звання "Тренер місяця". І врешті сталося те, до чого так прагнув Монтаньє: його більш ніж скромний за усіма стандартами "Реал Сосьєдад" пробився до кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів, залишивши позаду значно потужніші за кадрами, фінансами та інфраструктурою клуби. Браво, Монтаньє!

Франческо Гвідолін, "Удінезе". "Гвідо" разом зі своїм "Удінезе" став автором унікального, як для не надто титулованого клубу досягнення: команда два місяця поспіль (тобто, вісім матчів!) не втрачала очок.

Не є спеціалістом у статистичних рекордах в історії цієї команди, але можу однозначно стверджувати, що це неабияке досягнення. Фінільний акорд у цьому чемпіонаті - гостьова перемога над "Інтером" 5:2.

Леонід Слуцький, ЦСКА. Ми якось оминали практично весь сезон РПЛ, а там чемпіоном стала команда, яка, на думку експертів, до старту сезону не входила навіть у трійку фаворитів. Але скромний в порівнянні з такими марнотратниками, як "Анжи", "Зеніт" і ті ж "Локо" чи "Спартак", ЦСКА за кілька турів до завершення чемпіонату гарантував собі золоті нагороди. Головна заслуга цього успіху - це тренерська майстерність Леоніда Слуцького.

Роман Григорчук, "Чорноморець". Хто б міг подумати ще два роки тому, коли "Чорноморець" ще виступав у першій лізі, що без особливо якогось там величезного кадрового підсилення, "моряки" проб'ються у єврокубки.

І весь цей шлях "Чорноморець" пройшов під орудою свого тренера-гуцула (бо родом з Коломийського району Івано-Франківської області) Романа Григорчука. І хіба хтось скаже, що "Чорноморець" і Григорчук не заслужили на Лігу Європи?

P.S. Проголосувати за трійку найкращих можна у коментарях під новиною.