УКР РУС

Найкращий матч Блохіна. Підсумки 17 туру УПЛ

27 листопада 2012 Читать на русском

Що ближче до зимової перерви, тим менше несподіванок у чемпіонаті. Так у 17 турі УПЛ такої не трапилося жодної. Вочевидь, команди вирішили приберегти їх на наступні матчі...

Ах, Одеса...

Ах, “Чорноморець”, як же ти красиво граєш. Григорчуку вдалося зробити гру “моряків” стабільною і ця стабільність приносить результат. Принаймні за підсумками першого кола важко назвати команду, яка зможе потіснити “Чорноморець” із п'ятого місця. От і чергова перемога над “Кривбасом” навряд чи когось здивувала.

Тепер безпрограшна серія одеситів налічує сім поєдинків і за цей час вони лише одного разу зіграли внічию

За невпевненої гри...

... переслідує “Чорноморець” у турнірній таблиці донецький “Металург”. Після сенсаційної перемоги над “Динамо” підопічні Максимова перемогли і “Зорю”, але перемогли менш впевнено, аніж віце-чемпіона України - звитяга гостям дісталася вже у компенсований час.

Завдяки їй донеччани продовжують відставати від п'ятого місця лише на два пункти, тож за певних обставин можуть ще до перерви випередити основного конкурента. От тільки у наступному турі на “Чорноморець” очікує протистояння з “Волинню”, а в гості до “Металурга” завітає суперник набагато грізніший - “Дніпро”.

На болоті

Що ж до “Волині”, то вона здобула непросту перемогу у Полтаві. Непросту насамперед тому, що вже другий матч поспіль газон “Ворскли” не зовсім готовий до гри, тож футболісти бігають по напівболоті. Але, заради справедливості слід зазначити, що гра була доволі рівною, от тільки гостям, яким вдалося реалізувати один з двох ударів у полощину, пощастило дещо більше.

Не помстилися

Як дещо більше пощастило у Маріуполі тамтешньому “Іллічівцю” у грі з “Карпатами”. Не вдалося львів'янам помститися за поразку у першому колі з рахунком 1:5. Загалом же піддавати сумнівам заслуженість перемоги “іллічів” не варто, тальки от другий гол, забитий Федотовим - явна помилка суддів. Віталій забивав його з більш ніж очевидною допомогою рук. Правда, цей епізод навряд чи якось би допоміг “Карпатам”, адже гол був забитий у компенсований час, а от Колліні є над чим подумати...

17 хвилин

Саме стільки знадобилося донецькому “Шахтарю”, аби зробити рахунок у матчі із “Говерлою” розгромним. Пізніше донеччани люб'язно дозволили Ле Талеку забити гол престижу, після чого ще двічі засмутили Дмитра Бабенка.

Та навряд чи ця поразка стала сюрпризом для самої “Говерли”, адже “Шахтар” таки на голову сильніший від усіх українських команд, не те, що від одного з аутсайдерів. Так що перемога далася “гірникам” досить легко. Навіть без Луїса Адріано, який після сумнозвісного епізоду залишився поза заявкою.

Найкраща гра Блохіна

І це визнав сам Олег Володимирович, говорячи про матчі “Динамо” під його керівництвом. У дербі із “Арсеналом” господарі повністю контролювали гру, от тільки в останній стадії атаки, склалося враження, команді ще дечого не вистачає. Та навіть без цього “дечого” “динамівці” відправили у ворота суперників чотири м'ячі, які так і залишилися без відповіді.

А от Леоніду Кучуку слід було здогадатися, що тактика, яка була дієвою у матчі з “Шахтарем”, для інших команд не завжди є доброю.

Приємно, що знову згадав як забивати Браун Ідейє, який оформив у цьому матчі дубль, однак це не допомогло його команді наблизитися до “Дніпра”.

Перший дубль Кравченка

Не допомогло тому, що дніпрянам протистояв очевидний аутсайдер чемпіонату, тож не дивно, що підопічні Хуанде Рамоса перемогли з розгромним рахунком. До речі, у цьому матчі свій перший дубль у чемпіонатах України оформив Сергій Кравченко.

Ну а щодо “Металурга”, то Кварцяному та керівництву команди доведеться добряче попріти взимку на трансферному ринку, аби підняти команду на якісно новий рівень. От тільки демонструвати вона його буде, вочевидь, вже у першій лізі.

Урок для Лужного

Колись Олег Лужний грав під керівництвом Мирона Маркевича ще у луцькому “Торпето”. Тепер же наставник “Металіста” надав урок тренерської майстерності своєму колишньому підопічному. Та ще й як надав - 5:0 і тотальна перевага на полі. Як би то Олег Романович на зиму без роботи не залишився...

Підготував Андрій Думич