УКР РУС

Найкращі тренери серпня. Опитування

8 вересня 2013
Автор: Yurii Basenko

Ми продовжуємо визначати лауреатів останнього місяця літа. І на черзі у нас тренери.

Нагадаємо також, що нещодавно ми проводили опитування на визначення найкращого футболіста серпня. А зараз ми представляємо на ваш розсуд найкращих представників тренерського цеху за останній місяць.

Брендан Роджерс, "Ліверпуль". Вперше за багато останніх років мерсисайдський клуб захопив лідерство у турнірній таблиці. Робити якісь там висновки поки зарано, але скоріш за все "Ліверупль" у цьому чемпіонаті таки зможе втрутитися в боротьбу за золоті нагороди. Три перемоги по 1:0 дали команді Роджерса максимум очок. Причому серед переможених - діючий чемпіон країни "Манчестер Юнайтед".

Дієго Сімеоне, "Атлетіко". Команда кожного року втрачає по одній своїй суперзірці (Форлан, Де Хеа, Агуеро, Фалькао - цей список можна продовжувати), але віднедавна зусиллями Дієго Сімеоне "Атлетіко" постійно веде боротьбу бодай за третє місце у турнірній таблиці після "Реала" та "Барселони". В останні роки, по суті, третє місце для решти іспанських команд - це як золото. Старт цієї першості для "матрацників" також відбувся без втрат. До слова, "Атлетіко" зумів на виїзді перемогти учасника ЛЧ "Реал Сосьєдад", а також "Севілью". В єдиному ж домашньому матчі команда Сімеоне розбила дуже сильний у минулому році "Райо Валекано" 5:0.

Хосе Франсіско Моліна, "Вільяреал". Ще в минулому сезоні "Жовта Субмарина" виступала у Сеґунді, а зараз після трьох турів входить до трійки лідерів і наразі йде без турнірних втрат. Безумовно, це один з найнепердбачуваніших стартів у всьому європейському футболі. І хоча на шляху "Вільяреалу" наразі не було сильних суперників ("Осасуна", "Альмерія", "Вальядолід"), все ж такий результат заслуговує на повагу.

Юрген Клопп, "Борусія" Д. Клопп практично весь минулий сезон потрапляв у наші номінанти, і ось знову він серед числа найкращих. А все тому, що його команда залишається наразі єдиною, яка за стартові чотири тури не втратила жодного пункту, і тому лідирує у турнірній таблиці Бундесліги.

Вальтер Маццаррі, "Інтер". Відродження "Інтера"? Ну що ж, побачимо. А поки висловимо респект Маццаррі, під орудою якого команда у перших двох турах не тільки не втратила жодного пункту, але й не пропустила жодного голу. Взагалі, у турнірній таблиці італійської першості "Інтер" знаходиться серед п'яти команд, які йдуть без очкових втрат. Але саме команду Маццаррі ми вибрали у номінанти - таким собі авансом на майбутнє. Бо Маццаррі став першим алленаторе, який потрохи витягує команду з болота, у якому та опинилися після уже доволі давнього відходу Жозе Моуріньо.

Роман Григорчук, "Чорноморець". Футбол в Одесі сьогодні переживає справжній бум. Це чи не найуспішніший період команди вже у цьому столітті. А створив такий "Чорноморець" саме Роман Григорчук. Прохід в груповий раунд Ліги Європи, впевнена гра у чемпіонаті, зокрема і виїзна перемога над "Динамо" - все це справа рук Романа Йосиповича. Недарма ж цей "Чорноморець" називають тренерською командою.

Мирон Маркевич, "Металіст". Багато хто прогнозував психологічну яму харків'янам після вердикту Лозаннського арбітражного суду. Але цього не трапилося. Сталося якраз таки навпаки: "Металіст" заграв ще сильніше. У матчі чемпіонату на "Донбас Арені" команда Маркевича здобула нічию і увійшла у футбольну осінь у статусі лідера національної першості.

Хуанде Рамос, "Дніпро". Поки що команда іспанського спеціаліста йде третьою у чемпіонаті України, але демонструє гостроатакувальну і цікаву гру. В теперішнього "Дніпра" так багато вболівальників по всій країні ще й тому, що в стартовому складі виходить найбільше українців серед усіх лідерів нашого футболу. Окремо хотілося б виділити домашню перемогу над "Шахтарем" (3:1). Бо в "Шахтаря" за останні кілька сезонів були поразки, але це перша така, про яку можна сказати, що тут "гірники" програли за всіма статтями. Не будемо забувати, що "Дніпро" практично не затративши ресурсів на класі пройшов "Німме Каллью", вийшовши у груповий раунд ЛЄ. Хтось може сказати, що тут нічого особливого. Але вболівальники з Дніпропетровська ще добре пам'ятають "Работнічки", "Лєх", тому і перемогу над естонцями недооцінювати також не можна.

P.S. Проголосувати за трійку найкращих можна у коментарях під новиною.