УКР РУС

Найкращі гравці жовтня. Опитування

10 листопада 2013
Автор: Yurii Basenko

Ми розпочинаємо серію опитувань на визначення найкращих футболістів і тренерів місяця жовтня.

Футбольна осінь в розпалі, і цього разу у нас чи не найбільша кількість номінантів на звання "Футболіст місяця". Отож,..

Неймар, "Барселона". Поволі, але впевнено Неймар стає незамінною частиною "Барселони". Усі думали, що після переїзду в Європу з нього буде яскравий індивідуаліст, але бразилець продемонстрував, що є дуже навіть командним гравцем. Окремим бонусом для нього є перший гол у своєму першому Ель Класіко.

Кріштіану Роналду, "Реал". У 15 офіційних матчах за "Реал" португалець забив 20 голів. На його рахунку 13 м'ячів у 12 матчах Прімери і 7 - у трьох матчах Ліги чемпіонів. Будь-які інші коментарі тут зайві.

Дієго Коста, "Атлетіко". Лідер "матрацників" Дієго Коста продовжує розквітати на очах, і зараз це об'єктивно один із найкращих гравців Європи. У жовтні забивав практично у всіх матчах, в тому числі й у Лізі чемпіонів. Завдяки  у тому числі його грі, "матрацники" стали першою командою, яка у своїй групі ЛЧ забезпечила собі перше місце. Тепер стає зрозуміло, чому іспанська та бразильська федерації так боролися за цього футболіста в останні місяці. Нагадаємо, що Коста в результаті вибрав виступу за збірну Іспанії.

Серхіо Агуеро, "Манчестер Сіті". У трьох жовтневих матчах в Прем'єр-лізі Кун забив 5 голів. Ще два у Лізі чемпіонів у ворота ЦСКА. Феноменальна результативність породила нові чутки про повернення Агуеро до Іспанії. Причому його сватають як в "Реал", так і в "Барселону".

Луіс Суарес, "Ліверпуль". Тривалої дискваліфікації як і не було. Форвард повернувся на поле 29 вересня, і з того часу за місяць забив 6 голів.

Марк-Андре тер Штеґен, "Борусія" М. На даний момент скромна ґладбаська "Борусія" йде в четвірці найсильнішх команд Німеччини, поступаючись лише визнаним ґрандам. Основна заслуга цього лежить на юному 21-річному голкіперу тер Штеґену. Виблискував у матчі проти дортмундської "Борусії", який відстояв на "нуль", був наднадійним в інших поєдинках.

Джузеппе Россі, "Фіорентина". Россі стає №1 нашим номінантом серед італійських гравців з його хет-триком "Ювентусу", економно вміщеним на 15-ти хвилинній "плівці" без вирізання і монтажу. Прокляття домашніх матчів із "Сеньорою" подолано - аве, Россі! А крім того, були ще гол "Наполі" та асист "К'єво". Зараз найкращий забивака в Серії А.

Родріго Паласіо, "Інтер". Відчутна серія - коли він або забиває, або асистує, вже навіть у листопаді продовжується. Стержень нового "Інтера", аби тільки не ламали його травми. До слова, всі свої 7 голів у сезоні забив з гри, не з пенальті.

Хосе Кальєхон, "Наполі". Запасний у "Реала", новий творець гри у "Наполі". Такий собі другий Гамшік - і забити ефектно, і віддати, і голову не лише для боротьби на другому поверсі носить. Можливо, статистика поки не так вражає, але блискуче відчуття Ігуаїна, а також відсутність "зірковості" тільки на користь проекту Рафи.

Мехді Бенатія, "Рома". Захисники в нас рідко в номінантах, але ж це Італія! У Гарсії всі новачки такі корисні, що аж страшно наврочити. Але саме марокканець став одним із найважливіших елементів у заливанні захисного цементу "Роми". Виявився "елементом" настільки суворим і міцним, що "джалло-россі" пропустили у жовтні рівно нуль проти "Інтера", "Наполі", "Удінезе" і "К'єво".

Златан Ібрагімовіч, ПСЖ. Те, що Златан гравець екстра-класу - знали давно. Але у жовтні навіть найпалкіші його прихильники були подивовані. Забивав у трьох останніх матчах Ліги чемпіонів, причому у ворота "Андерлехта" зробив виїзний "покер". Не менш результативним є у чемпіонаті Франції, де його ПСЖ йде впевненим лідером.

Андрій Ярмоленко, "Динамо". Став беззаперечним лідером свого клубу. А за збірну забив надважливий гол у ворота поляків. За клуб забивав і в чемпіонаті, і в єврокубках. Ложка дьогтю у виступах Ярмоленка - вилучення у матчі із "Іллічівцем".

Євген Коноплянка, "Дніпро". З ходом футбольної осені Євген набирає все більших обертів, і сподіваємося, що його пік припаде на матчі із французами. Багато забитих голів, красива гра, хороша форма. Його "Дніпро" і далі серед лідерів чемпіонату, а в Лізі Європи першим із українських клубів забезпечив собі єврокубкову весну.

Денис Дедечко, "Ворскла". Найкращий гравець своєї команди, яка в жовтні не програла ні "Динамо", ні "Металісту", ні "Дніпру". У ворота харківської та дніпропетровської команди забив по голу.

P.S. Проголосувати за трійку найкращих можна у коментарях під новиною.