УКР РУС

Найкращі футболісти січня. Опитування

16 лютого 2014
Автор: Yurii Basenko

Розпочинаємо традиційне опитування на визначення найкращих гравців місяця.

І хоча у січні не всі чемпіонати функціонували повноцінно, а деякі (як наприклад УПЛ) взагалі на канікулах, все ж вистачало красивих матчів. З усіх чемпіонатів ми виокремили вісімку гравців, яких і представляємо в якості номінантів на звання "Гравець місяця".

Фернандо Льоренте, "Ювентус". Іспанського нападника вже списали з рахунків, і всі були впевнені, що влітку він покине "Стару Сеньору". Та в січні він роззабивався (4 голи), і не виключено, що Конте на нього розраховуватиме й надалі.

Доменіко Берарді, "Сассуоло". Що може бути показовішим за покер у ворота нехай не найкращого зараз "Мілана". Загалом 5 голів у 19-річного форварда у січні - він боровся за успіхи команди, як міг. Не дивно, що його зараз називають одним із найбільших талантів Європи.

Маріо Балотеллі, "Мілан". Після приходу до керма Кларенса Зеєєдорфа, Балотеллі помітно віджив. У січні у Серії А СуперМаріо забивав тричі, причому два його голи були на вагу золота, оскільки приносили "Мілану" три очки.

Ібаі Гомес, "Атлетік". У січні нападник баського клубу забив 5 голів - а це високий рівень для гравця клубу-середняка. Якщо врахувати ще й той факт, що один із голів прийшовся у ворота "Реала", то це, мабуть, був найвдаліший місяць у кар'єрі форварда. І не дивно, що "Атлетік" зараз знаходиться на четвертому - лігочемпіонівському місці - у турнірній таблиці Прімери.

Адам Джонсон, "Сандерленд". Перед початком цього року справи у "чорних котів" були звосім кепськими. Поки у січні за справу не взявся Адам Джонсон. Його п'ять голів неабияк вплинули на результат команди, яка набрала сім очок і покинула зону вильоту.

Даніель Старрідж, "Ліверпуль". Півтора місяці через травму пропустив форвард "Ліверпуля", але його повернення було тріумфальний. З виходом на заміну 12 січня у виїзному матчі проти "Сток Сіті" Старрідж забиває в кожному поєдинку. А деколи - як в ліверпульському дербі проти "Евертона" - навіть по два.

Луїс Суарес, "Ліверпуль". Чотири голи і два асиста у січні говорять самі за себе. Луїс Суарес й надалі залишається чи не найкращим страйкером світу.

Златан Ібрагімовіч, ПСЖ. Хет-трик у ворота "Бреста" у Кубку Франції, потім дублем відзначився в грі проти "Нанта". Завершив січень - голом у матчі із "Бордо". Таким чином доробок у шість голів - і Златан став чи не найкращим бомбардиром січня з усіх топ-чемпіонатів. Додамо сюди ще й три асиста, і в сумі буде 9 очок за системою "гол+пас".

P.S. Проголосувати за трійку найкращих можна у коментарях під новиною.