УКР РУС

"Найкраще футбол розуміє не Мессі, хоч він і №1" – легендарний Хуан Рікельме про фаворитів ЧС-2018, нову перлину і перевагу Лео

26 березня 2018 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Екс-півзахисник збірної Аргентини і Барселони Хуан Роман Рікельме дав інтерв'ю виданню Marca. Легендарний десятка, зокрема, розповів про гравців, яких більше не буде, та поділився очікуваннями від гри Іспанія – Аргентина.

Товариські матчі
завершено
-

На думку багатьох, саме 39-річний Рікельме був останнім класичним десятим номером. У нього було все потрібне для класного плеймейкера: вміння тримати паузу, останній пас, елегантність. Легенда Бока Хуніорс і Вільяреала називає Іспанію, а це його другий дім, найкращою збірною станом на березень 2018 року і захоплено говорить про двох символів Барселони.

Про битву Іспанія – Аргентина

Аргентина живе передчуттям цієї гри. Я сподіваюсь, що Мессі зможе зіграти повний матч. І що Іньєста також це зробить, позаяк він є тим, хто найкраще грає у м'яч серед усіх. Якщо ці два монстри перебуватимуть на полі, видовище нам забезпечене. Ми точно побачимо щось приємне для ока.

Дочитаний Роман. Футбольна кар’єра легендарного Рікельме у ФОТО й на ВІДЕО

Стиль Іспанії добре відомий – завжди тримати м'яч більше за опонента. Аргентина все ще шукає свій шлях. Кубок світу триває недовго, і Сампаолі все ще намагається завершити спиок гравців, а потім уже будувати команду. Це дуже добрий матч для моєї країни, аби зрозуміти, на якому ми рівні та чи можемо конкурувати з найкращими. Маю надію, що Аргентина буде розвиватись, та вона все ще перебуває в пошуку команди, і це важко.

Чекаю прекрасної гри та спроб Аргентини атакувати і грати добре. Іспанії може не вистачати Бускетса. Якщо в тебе є Мессі, ти зобов'язаний атакувати. Ми дуже раді, що Лео – аргентинець.

У чому Іньєста переважає навіть Мессі

Для мене і, думаю, всіх футбольних фанатів, Ліонель та Андрес є найкращими. Мессі – найкращий у світі, але Іньєста розуміє гру ще краще. Він бачить на полі те, що ми бачимо, сидячи на трибунах чи або вдома на кріслі. Бачить це все, перебуваючи в центрі поля і з м'ячем. Дивовижно! Я обожнюю дивитись гру в їхньому виконанні, адже все, за чим люди приходять на матч, це насолоджуватись й отримувати задоволення. Для цього і потрібен футбол.

Іньєста унікальний, це розкіш

Ви повинні насолоджуватись його грою по максимум, бо коли він вирішить завершити кар'єру, нам дуже не вистачатиме його. Не знаю, чи пощастить коли-небудь побачити щось подібне. Ви бачили його пас на Родріго в матчі проти Німеччини? Це було казково! Тільки він на таке здатен.

Це зараз ми звикли до цього як чого нормального. Але коли він більше не гратиме, нам тільки й залишиться, що казати: "А пам'ятаєте, які паси роздавав Андрес?" Ніхто більше. Для мене дивитись, як він тримає і віддає м'яч, це розкіш. Любителі футболу повинні бути йому вдячні.

Коста як Суарес, не можна мати лише Іньєсту чи Бускетса

Думаю, нам всім подобається ця збірна. Якщо не зможе Аргентина, я хочу, щоб Чемпіонат світу 2018 виграла Іспанія, бо вона грає найкраще. Хаві, Хабі Алонсо були великими, але стиль Ла Рохи залишився і без них. Коли в Іспанії будуть Піке, Рамос, Бускетс, Іньєста, вони завжди гратимуть добре. Можливо, коли вони завершать, збірна страждатиме.

Тікітака з Костою? Такі, як Дієго, потрібні. Ми не можемо мати 10 гравців на зразок Іньєсти чи Бускетса. Іспанія привчає вас до якості, однак Дієго Коста – дуже небезпечний нападник. Такий, як Луїс Суарес у Барселоні. Вони б'ються, дратують... і вони забивають.

Найкращий лівий захисник світу

Іско, Асенсіо, Лукас Васкес. Іспанія має велику команду на роки. Ще є Давід Сілва. У них також є найкращий лівий захисник світу поряд з Марсело. Це Жорді Альба. Якщо вони будуть фізично та ментально готові добре, то неодмінно претендуватимуть на золото.

Нові перлина і десятка Аргентини

Ми всі у захваті від Лаутаро Мартінеса. У чемпіонаті Аргентини він той, хто робить різницю. Сподіваюсь, він буде рости і вчитись в Мессі, Ігуаїна та Агуеро. Десятка в Мессі, але концептуально це Рікельме? Команда все ще формується, і ми сподіваємось на хорошого Мессі протягом 30 днів ЧС-2018. Якщо Лео в нормі, він здатен на все. Уперше він відпочиває перед турніром, не граючи всі матчі підряд. Це буде перевагою. Він підійде до цього Мундіалю у кращій фізичній формі, ніж до попередніх.

Якби Мессі обрав Іспанію

Думаю, тоді вони мали б більше шансів виграти черговий Кубок світу (сміється, – прим. "Футбол 24"). У нього багато друзів з Барселони, він тренується з ними щодня, вони знають один одного. Мессі був би перевагою для Іспанії, але він наш!

Інші фаворити ЧС-2018

Для мене дуже сильною є Бразилія. Вони грають дуже добре і мають Неймара. Німеччина також здатна добре себе показати, вони завжди б'ються. Франція також... та Бразилія – дуже сильна

Цих гравців більше не буде

Мессі, Кріштіану Роналду та Неймар – на рівень вищі за інших. Такі футболісти більше не повторяться. Вони здатні зробити різницю на Чемпіонаті світу.