УКР РУС

Найгірші в УПЛ за дриблінгом, 3-і з кінця за влучністю гострих пасів, – експерт назвав основні проблеми гри "Динамо"

29 серпня 2016 Читать на русском

Відомий футбольний аналітик Євген Гресь поділився думкою про проблеми гри "Динамо" в атаці.

"Впадає в око відсутність конструктивної думки і ігрової фантазії на центральному плацдармі. У поєдинку з "Ворсклою", наприклад, всі центральні півзахисники киян виконали 3 влучні загострюючі передачі, а в 7 офіційних матчах сезону таких було 19. Гострота в діях "динамівців" йде звідки завгодно, але з центральної зони її практично немає.

Взагалі, гостроти у "Динамо" достатньо, але кількість поки не переходить в якість. Так, за кількістю гострих пасів "біло-сині" посідають 2 місце в ПЛ (поступаються "Шахтарю"), а за відсотком влучності, а він становить 49%, перебувають на 3 місці з кінця. Гірший показник тільки у "Волині" і "Сталі".

У поєдинку з "Ворсклою" центральні півзахисники "Динамо" зв'язали між собою 10 передач. У гостей було більше – 12. Зате Віда і Даніло Сілва пасували один одному 55 разів, Віда і Антунеш – теж 55, а Даніло Сілва і Морозюк – 57. Ми і раніше говорили, що у "Динамо" багато підготовчих передач, але зараз їх надто багато...

Цікаво виглядає статистика обіграшів "Динамо" в цьому сезоні. Знову ж, за кількістю питань немає – в середньому за матч у киян 35 обіграшів. Більше тільки у "Шахтаря". Але брак в обіграшах "Динамо" становить 48%, а це, вибачте, взагалі найгірший показник в ПЛ.

Найголовніший дриблер команди – Андрій Ярмоленко. У поточному чемпіонаті він обігрує суперників з влучністю 49%, а в минулому цей показник становив 68%...

Загалом, я торкнувся лише двох складових атакувального креативу. Можна поговорити і про низьку влучність ударів – у цьому сезоні "динамівці" завдали вже 65 ударів повз ворота. Майже в 2 рази більше, ніж влучних, і це теж свідчення загального рівня нинішніх гравців команди. Можливо, я помиляюся, і цей рівень насправді високий, але тоді виникає питання, чому футболісти "Динамо" не підтверджують його в кожному матчі.

До слова, звернув увагу на усереднені позиції "динамівських" гравців в останньому поєдинку і згадав, як струнко виглядала така схема раніше. Які були трикутники. Але тепер зникли й вони..." – написав Гресь у фейсбуці.

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях