УКР РУС

Найгірша ідея року? Форталеса представила оштукатурені смайликами футболки, які порівняли з формою Манчестер Юнайтед

7 лютого 2018 Читать на русском

Колумбійський клуб змусив говорити про себе стільки фанатів футболу, скільки в нього ще зроду не було. Однак зробила це Форталеса Сіпікара курйозним чином.

Втім у самому клубі, який опустився у другий дивізіону чемпіонату Колумбії, думають інакше. "Найкраща форма світу! Зроблено Емоджі", – саме так вони без зайвої скромності охрестили своє дітище.

"Цей комплект спрямований на покоління Міленіуму, нових фанатів, а не на ідіотів чи тих, хто полюбляє битись", – не зупиняються у Форталесі.

Традиційній емблемі та спонсорській рекламі не місце на наших футболках, вирішили боси клубу з Боготи.

Найоригінальніші комплекти футбольної форми

Як вони дійшли до такого? Подібного менджменту ще дійсно не було у футбольному світі. "Ми консультувались з хлопчиками молодших вікових груп. За клуб грають і тренуються 2 тисячі дітей, і ми прагнули дати їм форму, про яку захочеться поговорити".

Смайликами покритий весь простір, навіть номери на футболках гравців Форталези, в яких вони можуть дебютували вже 16 лютого у матчі проти Льянерос. На їхню форму нанесли різноманітні емоджі, серед яких і з короною, і з сердечками.

А ось в англійських ЗМІ ця спроба ребрендингу Форталеси викликала тільки глузування. Так, Daily Mail навіть порівняв її зі знаменитою "невидимою" формою Манчестер Юнайтед у 1995-96 рр.

ЇЇ начебто ненавиділи гравці, а головний тренер "дияволів" Алекс Фергюсон якось навіть поклав на неї провину за провальний перший тайм матчу проти Саутгемптона (0:3). "Гравці просто не могли побачити один одного".

Не менше шокувала футбольну Англію ядучо рожева форма Евертона у сезоні 2010/11.

Революційна форма колумбійського клубу встає в ряд з жахливими та помилковими комплектами, відзначають журналісти видання. Особливий переполох викликає фіолетова футболка воротаря.

А що скажете Ви? Голосуйте в опитуванні та діліться своїми думками щодо цієї ідеї.