УКР РУС

Навздогін за Україною. Швеція – Англія. Анонс

15 червня 2012 Читать на русском

Родоначальники ще жодного разу не перемагали "вікінгів" в офіційних поєдинках.

15 червня, 21:45. Київ, НСК "Олімпійський". Головний арбітр – Дамір Скоміна (Словенія). Пряма трансляція на телеканалах "Футбол" і "Україна".

Головні (поки що) невдахи групи D спробують зіпсувати настрій підопічним Роя Ходжсона. Попри те, що англійці відіграли у матчі зі збірною Франції достатньо примітивно, підсумкове одне очко радше вони мають право занести собі в актив, аніж "триколірні". "Три леви" переживають не найкращі часи – авральна зміна тренера, зміна поколінь, та ще й дискваліфікований Руні, який, щоправда, матиме право вийти на поле вже в наступному турі. Тож особливих подвигів від Англії і не очікують.

Інша справа – збірна Швеції. Прихильники цієї команди очікували лише на перемогу над Україною, аби потім, взявши пункт або два в матчах із фаворитами, таки кваліфікуватися в плей-офф. Не вдалося. Тож поки Блохін, Шевченко і компанія купаються в променях слави, Ерік Хамрен похмуріший за грозову хмару. Тепер скандинавам необхідно йти у ва-банк. Наявність таких форвардів як Ібрагімовіч та Ельмандер таки вселяє у шведів певний оптимізм, адже Златан однаково добре грає на землі і в повітрі, а Йохан три роки "варився" в казані АПЛ, тож чудово орієнтується, на що здатний той чи інший захисник "Трьох левів".

А ось на що Англії сподіватись? Без харизматичного форварда ця команда дуже безбарвна в плані атаки. Велбек, Керрол… На місці Роя Ходжсона автор цих рядків зробив би основну ставку на Джермейна Дефо із "Тоттенхема". Все-таки у цього форварда значно більше досвіду, забитих за збірну голів, а, відповідно, і впевненості у власних силах. Та я – не Ходжсон, тому, скоріш за все, гратимуть все ті ж Денні та Енді, а Дефо грітиме лаву.

Цікава річ: в офіційних поєдинках збірна Англії ще жодного разу не перемагала "синьо-жовтих" (5 нічиїх та 2 поразки). Ситуація нагадує "стосунки" італійців та хорватів, де Скуадра щоразу втрачала очки зі "шашковми", і вчорашній матч не став винятком. Як-то воно буде сьогодні?

Хоча загальна статистика не така вже катастрофічна для англійців – по шість перемог та поразок, а також дев’ять нічиїх. Останній пам’ятний "мир" був розписаний на чемпіонаті світу-2006. На голи Джо Коула та Джеррарда шведи відповіли м’ячами Альбека та Ларсона. В підсумку, обидві збірні кваліфікувалися в плей-офф.

Букмекерська контора William Hill дає наступні коефіцієнти на цей матч:

Перемога Швеції – 3,75

Нічия – 3,10

Перемога Англії – 2,10

Олег Бабій, Футбол 24