УКР РУС

Навалка: Євро-2016 дав старт золотий ері польського футболу

1 липня 2016 Читать на русском

Головний тренер збірної Польщі Адам Навалка проаналізував виступи своєї команди на Євро-2016 та визначив перспективи польського футболу.

"Безсумнівно, зараз дуже важкий момент для всіх нас. Хлопці вклали в цей матч всю душу, протягом всього турніру билися дуже хоробро. У Франції ми не програли жодного разу і поступилися лише по пенальті. Ми можемо з оптимізмом дивитися в майбутнє і чекати наступного відбіркового циклу. Потім буде час для детального аналізу цього матчу, але зараз дійсно дуже боляче.

Цей турнір довів, що ми зробили крок вперед. Добре виглядали і на груповому етапі, і в плей-офф. Тут ми показали хороший футбол. Ми весь час прагнемо до прогресу, і так буде тривати далі. Наша команда працювала як єдине ціле. Командний дух був нашим головним козирем. Потрібно подумати про те, чого ми домоглися тут, і рухатися вперед. Не потрібно довго за це побиватися. Впевнений, з плином часу ми будемо згадувати Євро-2016 з приємними почуттями.

Роберт Левандовскі був і буде ключовим гравцем цієї команди. Він наш капітан, він мотивує гравців на полі і за його межами. Його професіоналізму і відношенню до справи я можу тільки аплодувати. Левандовскі провів хороший турнір, і я задоволений його грою. Хочу подякувати усім футболістам за самовіддачу і амбіції. Ми можемо пишатися собою.

Очікування вболівальників тільки додають нам мотивації, змушують грати ще краще. Ми відчуваємо їх підтримку. Ми знаємо, що можемо подарувати їм багато радості. Сподіваюся, що так буде і далі. Хотілося б, щоб Євро-2016 дав старт золотий ері польського футболу, але потрібно залишатися холоднокровними. Прекрасно розуміємо, що тепер суперники будуть ставитися до нас більш серйозно. Якщо ми хочемо бути на провідних ролях в міжнародному футболі, то повинні бути до цього готові", – цитує Адама Навалку офіційний сайт УЄФА.

Нагадаємо, що вчора Польща програла Португалії в серії пенальті та закінчила виступи на Євро-2016.

Лєвандовскі назвав парадоксом вихід Португалії у півфінал Євро-2016