УКР РУС

Натуралізація? Умовні "Марлос" чи "Тайсон" коштували як 3-4 футбольні школи, а Бернард – як вся Перша ліга, – голова "Динамо" по роботі зі ЗМІ

31 липня 2016 Читать на русском

Директор департаменту "Динамо" по роботі зі ЗМІ Микола Несенюк поділився думкою щодо натуралізації Марлоса, Тайсона і Жуніора Мораєса.

"Я не проти іноземців. У Лобановського теж були іноземці – Каладзе, Деметрадзе, Белькевич, Хацкевич. Але ці іноземці були по суті "нашими", тобто говорили з тренером і партнерами без перекладача, розуміли чого від них хочуть і чого вони хочуть від команди.

Зараз чую, що нам потрібні іноземці в збірній. Навіщо? Тому що ми не можемо чекати поки підростуть нові Ярмоленко і Коноплянка. 15 років тому також говорили про нових Шевченка і Реброва.

Тільки мова йде тепер не про клуб, який може запрошувати до себе хоч китайців, мова йде про національну збірну! Наводять приклади Італії, Іспанії, Португалії, де грають і грали натуралізовані бразильці.

А може спочатку станемо чимось на зразок Італії, Іспанії та Португалії? Молоді футболісти їдуть туди не тільки заради футболу, вони раді просто залишитися жити в новій країні, вивчивши її мову і звичаї. У нас такі є?

Можливо, будуть. Але для цього потрібно порахувати, що умовний "Марлос" або умовний "Тайсон" вже коштували своїм українським роботодавцям стільки, скільки коштують мінімум три-чотири футбольні школи з повним штатом тренерів!

А той же Бернард, який вже допоміг збірній Бразилії зганьбитися на домашньому чемпіонаті світу, коштує більше, ніж вся наша Перша ліга з паном Макаровим", – написав Несенюк.

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях

Красніков підтримав ідею натуралізації 3-х бразильців для збірної України