УКР РУС

Наставник "Гента": "Шахтар" завжди має грати в Лізі чемпіонів

19 жовтня 2016 Читать на русском

Наставник "Гента" Хейн Ванхазебрук на прес-конференції поділився очікуваннями від матчу проти "Шахтаря" в Лізі Європи.

"Всі гравці, які прибули до Львова, здорові і готові завтра вийти на поле. В Україну прилетіли 24 футболісти, за винятком Маттоне, Суммаха і Схофса.

На мій погляд, "Шахтар" – найкраща команда в Україні за володінням м'ячем. "Гент" славиться в цьому компоненті у себе в Бельгії. Тому дуже цікаво, як буде складатися гра завтра. Оскільки донецький клуб проводить зустріч на домашній арені, то напевно постарається тримати все під своїм контролем. Але ми готові до цього. А що в підсумку вийде, побачимо завтра.

Так, "Шахтар" після двох ігор має в активі шість очок, так що якщо він переможе, то у нього буде дев'ять. І, звичайно, у нього буде хороший шанс посісти перше місце в групі. Але це ще не остаточно. Якщо ми отримаємо верх в Генті, то повернемося в боротьбу. Подивимося, як воно буде. Однак ясно: ще рано говорити про те, що наступна зустріч стане вирішальною.

Для мене "Шахтар" – команда, яка повинна завжди виступати в Лізі чемпіонів. Для цього у клубу є все необхідне: якість гри, футболісти, досвід. У поточному сезоні їм трохи не пощастило в кваліфікації, і ми були дуже здивовані, що "гірники" не пройшли "Янг Бойз", адже українці набагато краще швейцарців. Проте я і мої підопічні вважаємо, що ця команда дуже високого рівня. І в принципі схожа з тими клубами в Лізі чемпіонів, з ким ми грали. А може бути, навіть краще. Тому протистояння з донеччанами – великий виклик для нас. І це найсерйозніший суперник, з яким ми зустрічаємося в нинішньому сезоні. На мій погляд, "Шахтар" є однією з найкращих команд цього розіграшу Ліги Європи.

"Шахтар" у поточному сезоні дуже мало пропускає? Цей факт ще раз підкреслює те, що "Шахтар" є найкращою командою в Україні і однією з найкращих в Європі. Ми також мало пропускаємо у себе в Бельгії. Але є багато різних клубів і багато різних ігор.

У нашому складі немає хлопців з України. Але ніколи не говори ніколи. Можливо, в майбутньому хтось і з'явиться. У вашій країні дуже багато цікавих гравців. Однак і ми не найбагатший клуб Бельгії, у нас немає таких фінансових можливостей, як у інших, щоб платити великі гроші за хороших виконавців.

У донецькому клубі дуже багато цікавих футболістів. Питання лише в тому, чи можемо ми їх придбати. В цьому і полягає проблема. Більшість виконавців, які нам можуть бути цікаві, дуже дорого коштують. "Шахтар" – великий клуб. І не так просто купити гравця у такої команди. Можливо, варто дивитися в бік молоді або на футболістів інших українських клубів... Нам дуже складно придбати виконавця у дійсно сильної команди, оскільки максимальний наш трансфер в історії, який ми зробили, становить 2 мільйони євро. Може бути, в майбутньому ця сума і зросте, але явно не зараз", – сказав Ванхазебрук.

Матч 3-го туру групового раунду Ліги Європи "Шахтар" – "Гент" відбудеться 20 жовтня на стадіоні "Арена Львів" о 20:00. Поєдинок обслужить досвідчена бригада арбітрів з Англії. До слова, Даріо Срна заявив, що "Гент" – найсильніший суперник "Шахтаря" у цьому сезоні. Керманич “гірників” Паулу Фонсека розповів про кадрову ситуацію в команді і оцінив силу “Гента” на передматчевій прес-конференції

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях