УКР РУС

Наставник "Баварії" - рекордсмен Бундесліги в огляді 17 туру

19 грудня 2011 Читать на русском

Чому Хайнкес став рекордсменом Бундесліги; скільки десятків ударів по воротах суперника довелось завдати Тоні Кроосу, щоб забити перший гол; яка команда половину матчів зіграла унічию... Про це та інше в огляді 17 туру чемпіонату Німеччини.


ГОЛИ
Порівняно з попереднім сезоном команди у першому колі чемпіонату Німеччини забили значно менше голів (481 vs 438). Однак вперше за 35 років у першому колі Бундесліги авторами щонайменше 12 голів стало аж п'ятеро гравців. Перед цим єдиний такий випадок був у сезоні 1976/77. Тоді авторами голів були Ґерд Мюллєр (19 голів), Юп Хайнкес та Бенні Вендт (по 14), Вольфґанґ Франк та Дітер Мюллєр (по 13) та Бернд Хьолицнбайн (12).

ВИЛУЧЕННЯ
Цей сезон став справжнім "червоним" нашестям. Як і у сезоні (2003/04), так і у цьому чемпіонаті у першому колі арбітри показали 27 прямих червоних карток - рекорд.

ПЕНАЛЬТІ
Цей тур став четвертим у першому колі, коли арбітри не призначили жодного пенальті. Причому "коректними" виявилися два останні передсвяткові тури.

СЛЬОМКА ЗАГАЛЬМУВАВ
"Гановер" не може здобути перемогу вже протягом семи ігор (п'ять нічиїх та дві поразки). Така серія найтриваліша для команди під керівництвом Мірко Сльомки.

КОРОЛЬ НІЧИЇХ
У 17 іграх "Гановер" розійшовся миром у восьми поєдинках - найбільше серед усіх решти команд. Цікаво, що у передньому чемпіонаті "Гановер" мав лише три нічиї.

ПРОГРЕС
"Борусія" із Мьонхенґладбаха у 17 турі святкувала десяту перемогу у чемпіонаті. Цікаво, що стільки разів "Борусія" зуміла перемогти аж за весь минулий сезон. Крім того, "кобили" не програють вдома вже протягом 12 ігор підряд (9 перемог, 3 нічиї), враховуючи заключні ігри минулого чемпіонату і це найкращий показник серед команд чемпіонату.

РЕКОРДНА ПЕРЕМОГА
5:0 - найбільша перемога "Шальке" під керівництвом Хууба Стевенса. Крім того, ця перемога стала найбільшою для "Шальке" у поєдинках з "Вердером".

ТЕОРЕМА СТАЛА ЛЕМОЮ: "ВЕРДЕР" НЕ ВМІЄ ГРАТИ ПРОТИ КВАРТЕТУ ЛІДЕРІВ
Бременські "музиканти", можливо, і вміють грати на музичних інструментах, однак проти квартету лідерів їм ніяк не вдається заграти переможний марш (поразка від "Баварії" 1:4, від "Борусії" М - 0:5, від "Борусії" Д - 0:2 і тепер від "Шальке" - 0:5).

РАУЛЬ НЕ ЛЮБИТЬ "МУЗИКАНТІВ"
У цьому турі Рауль тричі потрапив у ворота "Вердера" і всі удари перетворились на голи. Цей хет-трик став вже третім для іспанського форварда у Бундеслізі, причому два з них він оформив у ворота "Вердера".


НАЙБІЛЬШЕ ЗАБИВ, НАЙБІЛЬШЕ ПРОПУСТИВ
Гостьова перемога "Борусії" із Дортмунда над "Фрайбурґом" стала найбільшою гостьовою звитягою у цьому сезоні, а поразка для господарів стала також найбільшою у цьому сезоні.

НАЙГІРШЕ КОЛО
"Хофенхайм" провів найгірше коло у своїй історії у Бундеслізі, набравши лише 22 очки. "Байєр" також стартував найгірше за останні п'ять років, здобувши 26 очок у 17 матчах.

БИЛИ БЕЗ УПИНУ
"Гамбурґ" так хотів перемогти вдома, що завдав в напрямку воріт "Ауґсбурґа" аж 25 ударів. Однак такий "ударопад" не допоміг здолати гостей, оскільки марокканський голкіпер "Ауґсбурґа" Мохамед Амсіф відбив дев'ять ударів по воротах і повторив рекорд цього сезону воротаря "Штутґарта" Свена Ульрайха.

ПОДАРУНКИ НА РІЗДВО
Форвард "Гамбурґа" Паоло Ґереро забив у четвертій домашній грі поспіль. Така серія перуанському гравцеві ще ніколи не вдавалась у формі гамбурзького клубу.

ЮВІЛЕЙ
У п'ятсотій виїзній грі у Бундеслізі "Нюрнберг" святкував перемогу над "Байєром", якого не міг здолати на виїзді протягом дев'яти років.

"ШВАБИ" ТАКИ БОЯТЬСЯ "ВОВКІВ"
"Штутґарт" останні п'ять дуелей в гостях у "Вольфсбурґа" програв.

БИВ-БИВ, ПОКИ НЕ ЗАБИВ
Тоні Кроосу вдалось нарешті забити свій перший гол у цьому чемпіонаті за "Баварію", причому щасливим виявився аж його 33 удар.

РЕКОРДСМЕН ХАЙНКЕС
Теперішній наставник "Баварії" Юп Хайнкес як гравець та тренер здобув 455 перемогу у Бундеслізі, встановивши абсолютний рекорд у цьому показнику. Отто Рихаґель залишився з 454 перемогами.

ЧЕМПІОН ПЕРШОГО КОЛА
"Баварія" завершила перше коло чемпіонату лідером вже всімнадцяте. У чотирнадцяти із попередніх шістнадцяти випадках цього вистачило для чемпіонського звання за підсумками сезону.