УКР РУС

Наскільки комфотно ходити на матчі УПЛ: "Славутич-Арена"

30 квітня 2018 Читать на русском
Автор: Андрій Сеньків

Футбол 24 побував у Запоріжжі під час матчу Зоря – Ворскла, щоб проінспектувати місцеву "Славутич-Арену".

Футбол 24 відвідав Запоріжжя 15-го квітня, коли Зоря приймала Ворсклу, й зрозумів, що місцевий стадіон в плані інфраструктури та планування – в українському топі.

Нагадаємо, що ми виокремили 9 головних складових крутості стадіону й дали кожній з ній оцінку за 5-бальною шкалою. А потім – рахуємо середній показник.

Оцінки: 5 – відмінно, 4 – добре, 3 – задовільно, 2 – погано, 1 – жахливо

Локація

"Славутич-Арена" знаходиться в районі Запоріжжя на вулиці Лобановського, поблизу якої проходять 90 відсотків міського транспорту. Тому добратися до стадіону з будь-якої точки міста не складає жодних проблем. Недалеко від стадіону є зупинки як автобусів, так і тролейбусів.

Оцінка – 5.

Каси

Біля "Славутич-Арени" працюють дві каси. Кожна з них знаходиться на протилежних сторонах арени, однак в обох випадках відкрите лише одне віконце. Враховуючи, що на матч прийшло трохи більше двох тисяч людей (інформація – УПЛ, – прим. Футбол 24), це створило корки.

Уникнути їх можна, купуючи квитки в кількох онлайн-системах. Ця можливість дуже тішить.

Оцінка – 4.

Вхід на стадіон

Якщо біля кас черги є, то біля входів – нема. Процес проходив швидко та оперативно, в чому допомогла й невелика кількість відвідувачів.

Загалом потрапити на стадіон можна з двох сторін, на кожній з яких є по кілька хвірток (на матчі з Ворсклою були відкриті по дві на кожному із входів).

Круто, що стадіон вже повністю оснащений турнікетами. Це важливо для того, щоб Зоря приймала матчі Ліги Європи саме в Запоріжжі.

Оцінка – 5.

Місце на стадіоні

Крісла на "Славутич-Арені" не товарного виду, але й не зовсім пропащі. Трішки протерти їх не завадить, але й без газети можна сидіти. Словом, стан нормальний.

Треба зауважити, що більша половина місць знаходиться під накриттям (6825), а деяка частина – під відкритим небом (5058).

Загалом дивитись футбол зручно, однак не на найнижчих рядах секторів. Тут є металеві поручні, які дещо закривають картинку:

Оцінка – 3.

Розважальна програма

На відміну від Кропивницького, де не було, але вже з'явилися розваги на футболі, на "Славутич-Арені" з цим туго. Тут нема нічого. Лише гра. І щастя, коли вона красива.

Оцінка – 0.

Туалети

Біля кожної з чотирьох трибун стадіону є туалети для жінок і чоловіків.

Є моменти, неприємні для ока:

Але є й такі, які не викликають відрази:

В цілому похід в туалет на "Славутич-Арені" не викличе у вас негативних емоцій. Тут прибрано й відсутній неприємний запах.

Оцінка – 4.

Їжа та напої

На стадіоні є дві точки, де можна перекусити. Цього мало навіть для двох тисяч людей – утворювалися черги. Але їх наявність (+ крісла та столики для зручності) запевняють, що голодувати під час перегляду футбольного матчу вам не доведеться.

Оцінка – 4.

Атрибутика

На відміну від офіційного сайту Зорі, де можна придбати хоч щось з логотипом луганського клубу, на стадіоні ви не купите ні-чо-го.

Зате є шарфи муніципального Металурга, який виступає в чемпіонаті України серед аматорів:

Оцінка – 1.

Можливості для людей з інвалідністю

На "Славутич-Арені" є окремий сектор для людей з інвалідністю. Його місткість – 60 осіб. Круто, що навіть функціонує спеціально облаштований туалет. Зацініть:

останні фото – ФК Зоря

Оцінка – 5.

Середня оцінка – 3,4

"Славутич-Арена" – красивий стадіон, на якому приємно не тільки грати у футбол, а й приходити дивитися на гру. Його розташування, можливість сидіти без газети й поїсти роблять арену привабливою для глядача.

Однак Зоря не робить майже (онлайн-продаж квитків, афіші) нічого, щоб залучити на стадіон більше глядачів: нема не лише розважальної програми, а бодай продажу атрибутики. Якщо не дивитись на поле, то навіть і не зрозумієш, що прямо зараз тут грає луганський клуб. Цікаво – в чому ж проблема?

Наскільки комфортно ходити на матчі УПЛ: стадіон "Металіст"