УКР РУС

Наполі в останньому матчі чемпіонського сезону переміг Сампдорію, відправивши на пенсію легендарного форварда

4 червня 2023 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У завершальному турі Серії А чемпіон здолав головного невдаху. Читайте звіт про поєдинок на "Футбол 24".

Наполі, який ще декілька турів тому забезпечив собі Скудетто, приймав Сампдорію. Найгірша команда першості, яка давно оформила виліт у Серію В, боролась лише за престиж.

Серія А офіційно визначила найкращого гравця сезону

Перший тайм попри драконівську перевагу господарів (81% проти 19%) минув без голів. По перерві партенопейці в одній з численних атак заробили право на пенальті: Осімхен проривався до воріт суперника під опікою двох захисників і був збитий Ніколою Мурру.

Сам постраждалий і виконав вирок: Терк вгадав напрямок польоту м'яча, але зупинити гарматний постріл не зміг. Цей гол став для нігерійця 26-м у поточному сезоні Серії А – він на 5 м'ячів випередив Лаутаро Мартінеса з Інтера у бомбардирських перегонах.

За 5 хвилин до завершення матчу Сімеоне, який тільки вийшов на заміну, розкішним ударом у дев'ятку з далекої відстані подвоїв перевагу господарів. Син легендарного тренера присвятий свій гол культовому Дієго Марадоні. Наприкінці зустрічі 40-річний Фабіо Квальярелла, який провів майже увесь матч, під овації трибун покинув поле, попрощавшись, таким чином, з великим футболом (182 голи у Серії А).

Наполі набрав 90 очок – Неаполь цього вечора знову перетвориться на величезну дискотеку. Сампдорія ж з найбільшою кількістю поразок серед всіх команд першості наступний сезон розпочне у Серії В.

Лаціо завоював срібні медалі Серії А вперше з 1999 року