УКР РУС

Наполі ефектно розгромив Шахтар у 5 турі Ліги чемпіонів

21 листопада 2017 Читать на русском

Наполі переміг Шахтар в 5 турі групового етапу Ліги чемпіонів 2017/18. Огляд матчу читайте на сайті Футбол 24.

Переможний гол забив Лоренцо Інсіньє неймовірно красивим ударом з-за меж штрафного. Також у Наполі відзначались Пйотр Зєлінскі та Дріс Мертенс.

Наполі – Шахтар – 3:0 – Відео голів та огляд матчу

Уже на перших хвилинах забити міг Хосе Кальєхон. Фірмова діагональ Наполі пройшла у бік воротарського, але Пятов дуже вчасно вискочив на іспанця і заблокував удар. Шахтар не знітився і відповів моментами Тайсона. Спочатку бразилець перед штрафним господарів залишився на самоті, але мінімально не влучив у ворота. А згодом Тайсон увірвався у штрафний, однак знову схибив.

Наполі ледь не відкрив рахунок завдяки помилці Бутка. Богдан заспав у захисті, тоді як його партнери створювали штучний офсайд. Інсіньє відгукнувся на розрізний пас Гамшіка, проте тут Пятов у красивому стрибку потягнув. Як виявилось, це була пристрілка. По перерві крайній форвард збірної Італії зліва змістився у центр, з легкістю обігравши Бутка і Фреда, і вирізав м'яч у дев'ятку. Через кільканадцять хвилин Мертенс обікрав Пятова у його штрафному, але Зєлінскі не влучив у порожні ворота.

А перед тим, ще в першому таймі, Марлос і Фред напоролись на блискучі сейви Пепе Рейни. По перерві донецький клуб грав уже значно менш гостріше і свої напівмоменти реалізувати не зумів, навіть незважаючи на втому команди Саррі.

Більше того, Шахтар остаточно посипася в останні 10 хвилин. Спочатку Зєлінскі та Мертенс у 2 паси пройшли весь захист "гірників" у їхніх володіннях, і поляк виправився за свій промах. А потім уже Дріс добив м'яч у порожні ворота після сейву Пятова.

Наполі набирає 6 очок, у Шахтаря залишається 9. В останньому турі команда Фонсеки повинна не програти Манчестер Сіті, щоб вийти в 1/8 Ліги чемпіонів, або сподіватись на втрату неаполітанцями очок на полі Фейєнорда.

Ліга чемпіонів. Група F, 5 тур

Наполі – Шахтар – 3:0

Голи: Інсіньє, 56, Зєлінскі, 81, Мертенс, 83