УКР РУС

"Наполі" розбив "Болонью" завдяки хет-трикам Гамшіка та Мертенса

4 лютого 2017 Читать на русском

У 23 турі Серії А неаполітанці порозважалися в Болоньї (1:7).

Команди видали неймовірний перший тайм, який був сповнений численними різноманітними подіями. Вже на 4 хвилині Гамшік головою замкнув подачу Кальєхона та вивів "Наполі" вперед. Майже одразу гості подвоїли перевагу, коли Зелінскі та Інсіньє вдвох організували швидку контратаку.

У середині тайму "Болонья" отримала право виконати пенальті, але Рейна парирував удар Дестро з "точки". Після цього суперники обмінялися червоними картками. Кальєхон піддався на провокацію Надя, а Масіна зірвав вихід Мертенса на побачення з голкіпером. Дріса це не зупинило і він зі штрафного вразив дальню "дев'ятку". До перерви бельгієць відзначився ще одним результативним ударом, звівши на нівець зусилля Торосідіса, який забив гол престижу.

На 70 хвилині захисник господарів просто подарував м'яч Мертенсу, той зблизився з воротами і відпасував на Гамшіка – словак не схибив. А через 4 хвилини капітан шикарним ударом з-за меж штрафного майданчика оформив хет-трик. Крапку в матчі поставив все той же Мертенс, який став найкращим бомбардиром Серії А.

Таким чином, "Наполі" набрав 48 балів і вийшов на 2 місце, а "Болонья" з 27 очками залишилася в середині турнірної таблиці.

Італія. Серія А, 23 тур

"Болонья" – "Наполі" – 1:7

Голи: Торосідіс, 36 – Гамшік, 4, 70, 74, Інсіньє, 6, Мертенс, 33, 43, 90

Нереалізований пенальті: Дестро, 26

Вилучення: Масіна, 32 – Кальєхон, 26