УКР РУС

"Наполі" переміг "Мілан" та максимально наблизився до "Ювентуса"

21 січня 2017 Читать на русском

В 21 турі італійського чемпіонату "Наполі" в чудовому матчі взяв гору проти "Мілану" – 2:1. Голами за неаполітанців вистрілили Інсіньє та Кальєхон.

До початку протистояння "Наполі" перебував на третій сходинці, а "Мілан" – на п’ятій.

Здобуте очко в попередньому турі проти "Торіно" виявилося для команди Монтелли пірровим, оскільки зайвих карток перебрали центральний захисник Романьйолі та півзахисник Локателлі. "Наполі" нещодавно позбувся теж двох виконавців: Гулама та Кулібалі (КАН). До слова, в старті обох команд вийшли гравці, які кілька років тому ще бігали в нашій рідній УПЛ. Звісно, мова про Стрініча та Сосу.

Напередодні матчу з "Наполі" капітан "червоно-чорних" Абате заявив, що "Наполі" наразі грає у найбільш яскравий футбол не тільки на Апеннінах, а й в Європі. Чи то так слова Ігнаціо надихнули хлопців Саррі, чи то нещодавній візит Марадони до Неаполя подіяв на Гамшіка і компанію, однак вже до 9 хвилини рахунок став 2:0 на користь "блакитних"!

На 6 хвилині Аллан розігнав атаку гостей, віддавши пас на Мертенса. Бельгієць, побачивши підключення Інсіньє, шикарно закинув сферу на Лоренцо – 1:0 за "Наполі". Через три хвилини вже Кальєхон після асисту того-таки Дріса результативно влучив поміж ніг Доннарумі! На 29 хвилині Мертенс дивом не забив третій гол неаполітанців. Після цього моменту" Мілан" розпочав створювати свої шанси. Якщо парагваєць Густаво Гомес та італієць Абате не відзначилися, то словак Куцка після помилки Тонеллі скоротив відставання до мінімуму.

На початку другого тайму "Мілан", наче в матчі проти "Торіно", знову ледве не відіграв два голи. На щастя для вболівальників клубу з півдня Італії, хорват Пашаліч поцілив у поперечину! На 59 хвилині Інсіньє ледве не забив найкращий гол в кар’єрі – після його пострілу з метрів сорока "шкіряний" просвистів поруч з "дев’яткою"! "Мілан" відповів пострілом Бакки – Рейна виявився на місці. На 70 хвилині чудовий сейв вдався юному Доннарумі, лишивши господарів у грі. В компенсований час кіпер "Мілану", підключившись до стандарту, ледве не вирвав для свого клубу нічию! Свисток Роккі зафіксував перемогу гостей.

Загалом "Наполі" видав ідеальні перші півгодини матчу, а решта шістдесят хвилин протистояння відбувалися в доволі рівній боротьбі. Якщо "Наполі" піймає свою гру проти "Барселони", каталонці голими руками "блакитних" не візьмуть.

Отож, "Наполі" набирає 44 очки. "Мілан" лишається з 37 балами. Лідер "Ювентус" має 45.

В 22 турі "Наполі" зіграє проти вісімнадцятого "Палермо". "Мілан" після кубкової битви з "Ювентусом" поїде в гості до одинадцятого "Удінезе".

Чемпіонат Італії, 21 тур

"Мілан" – "Наполі" – 1:2

Голи: Куцка, 37 – Інсіньє, 6, Кальєхон, 9