УКР РУС

Наполі переміг Дженоа, Лаціо втрачає очки з Болоньєю

18 березня 2018 Читать на русском

У 29 турі італійського чемпіонату лідери Серії А провели дуже непрості матчі.

І для Наполі, і для Лаціо перемога у матчах проти італійських середняків була дуже важливою. Неаполітанці не мали права відпускати від себе Ювентус, в якого вже зараз більше на 2 очки, в той час як римляни ризикували збільшити відставання від Інтера, який замикає зону Ліги Чемпіонів. Однак, обидва клуби зіграли вкрай невпевнено.

Наполі у матчі з Дженоа традиційно володів м'ячем більш ніж дві третини ігрового часу та багато бив по воротам, але по останньому показнику генуезці сильно не відстали. На 20-й хвилині через пошкодження Мауріціо Саррі довелося міняти Гамшика, що також не могло не сказатися на грі господарів.

Дженоа проводив дуже впертий матч, і здавалося, що гостям вдасться забрати очки у Наполі, але на 72-й хвилині Рауль Альбіоль замкнув подачу з кутового та вивів Наполі вперед. Гол, забитий захисником, який проводив 200-й матч за неаполітанців, виявився єдиним у цьому матчі.

Лаціо провів непоганий матч, наніс вдвічі більше ударів по воротам та контролював м'яч. Гра проти Болоньї вдавалася, і на 16-й хвилині Лукас Лейва забив з передачі всюдисущого Луїса Альберто. Все було б нічого, але цей гол лише зрівняв рахунок, адже вже на 3-й хвилині матчу Сімоне Верді вивів Болонью вперед. Ця прикра невдача на старті матчу виявилася фатальною Лаціо до фінального свистка так і не зміг вирвати перемогу.

Таким чином, Наполі набрало 73 очки, на 2 відстаючи від Ювентуса. Лаціо набрав 53 очки та залишився на п'ятому місці у турнірній таблиці, випереджаючи Мілан на чотири та відстаючи від Інтера на одне. В обох конкурентів є матч в запасі.

Чемпіонат Італії, 29 тур

Наполі Дженоа 1:0

Голи: Альбіоль, 73

Лаціо Болонья 1:1

Голи: Лейва, 16 Верді, 3