УКР РУС

"Наполі" може відпустити "Ювентус" через "Мілан". Анонс 26 туру Серії А

19 лютого 2016 Читать на русском

"Ювентус" має всі шанси продовжити погоню за історичною рекордною серію Кальчо, що належить "Інтеру". "Наполі" ж планує оговтуватись від двох поразок за тиждень.

Про це і трохи більше далі в анонсі 26 джорнати Серії А.

"Ювентус" - по 16 поспіль перемогу до Болоньї

Навіть відсутність К'єлліні, Манджукіча і Бонуччі не має стати на заваді продовженню серії перемог туринців. "Болонья" при Донадоні дуже вперта і класна, тут встигли оступитись "Рома" і "Фіорентина", а "Наполі" взагалі програв. Та нинішній "Ювентус" це трохи інший рівень, ніж усі перелічені суперники. А вирвана перемога над "Наполі" і прем'єрне лідерство у сезоні тільки додали енергії тріумфатором по життю. Фортецю воріт Буффона суперники не можуть пробити протягом 566 хвилин. На боці "Юве" і очне суперництво з болонцями: 5 з перемог за останні 4 роки.

І все ж "Стара Синьйора", що більшість поразок у сезоні зазнала на виїзді (3 з 4), повинне не легковажити суперника, який у 3 останніх матчах вдома (2 опоненти були з топ-7 таблиці) не програє. Крім того, за цей же період "Болонья" в середньому забиває 2 голи за гру. І це при тому, що "россоблю" б'ють по воротах найрідше з усіх команд СеріАлу.

Веронське дербі буде гарячим

Суботня програма туру стартує принциповим матчем на "Марк-Антоніо Бентегоді". "Верона" зараз, мабуть, найяскравіша команда Кальчо: 16 голів у 3 попередніх матчах за участю команди Дельнері. За останній час "еллінам" вдалось здобути першу перемогу в сезоні (над "Аталантою". 2:1) і втратити блискучу перемогу над "Інтером" (3:3). "Верона" не покидає надій покинути зону вильоту, але буде важко: часу все менше, а потрібно відіграти гандикап у 10 очок. Дербі Верони - явище в Серії А рідкісне, лише 7 матчів, з яких мінімальна перевага в "К'єво" (3 перемоги проти 2)

"Інтер" - "Сампдорія"

Команда Манчіні залишається найменш результативною у топ-7 (31 гол за 25 ігор), але в останніх матчах підводить ще й захист. Тільки 1 сухий матч у 7 попередніх зустрічах сезону. Лише 1 перемога у 5 турах - і ось уже "Інтер" на 5-му місці з лише 2-очковою перевагою над "Міланом". Минулоріч команди обмінялись домашніми звитягами 1:0. А ось остання перемога "Сампи" на "Меацца" датована 1996 роком (4:3). Цікаво, що дублем тоді відзначився Вінченцо Монтелла - нині наставник "блучерк'яті".

За останні роки "Сампдорія" продала в "Інтер" двох лідерів атаки - Ікарді й Едера. Генуезці не перемагають 7 матчів поспіль і разом з "Дженоа" ще тримаються на останньому рятівному від вильоту місці. Якби на місці Монтелли був менш іменитий чоловік, відставка відбулась би значно раніше. За тренерства Дзенги команда хоч у серединці трималась. "Сампа" забила на 5 голів більше за "Інтер", але пропустила майже вдвічі більше.

"Фрозіноне"- "Лаціо": чекаючи на диво у вигляді дебюту Прийми

Будемо відверті: український захисник Василь Прийма приєднався до лав команди з найгіршим захистом сезону лише для збільшення лави запасних. Відтак не особливо віриться у його дебют в матчі проти "Лаціо", тим більше після перемоги "Фрозіноне" на виїзд з "Емполі". Команда Стеллоне набрала 7 з 15 очок після домашнього фіаско проти "Наполі" (1:5).

"Лаціо" чекає другий виїзд за тиждень після нічиєї 1:1 з "Галатасараєм" у Лізі Європи. Відрив від 6-го "Мілана" - 7 очок, тож у матчах із представниками зони вильоту просто необхідно брати свої 3 очки.

Оговтатись від майстер-класу "Реала"

Роналду і Ко з якоюсь зовнішньою легкістю і малою кров'ю била "Рому" на "Олімпіко" (0:2) у першому матчі 1/8 Ліги чемпіонів. Під гарячу руку "вовків" потрапить "Палермо", що завдає другої найменшої кількості прицільних ударів серед усіх команд сезону (3,84). У чемпіонаті "Рома" перемагає 4 матчі поспіль, а "Палермо" стільки ж не виграє. Очевидний фаворит і в першому колі не залишив сицилійцям шансів, хоч гра відбулась в Палермо (4:2).

"Мілан" хоче зробити "Наполі" ще одну зупинку

Команда Саррі програла дві суперважливі дуелі: в чемпіонаті "Ювентусу", віддавши лідерство, в Лізі Європи "Вільяреалу", не забивши на виїзді, відтак запахло вильотом. Тут би не зламатись. але ж і "Мілан" має свої плани і непогану форму з 7 матчів без поразок у чемпіонаті і 9 загалом. Не забула команда Міхайловіча і ганебні 0:4 першого кола зі "Сан-Сіро".

"Наполі" - №1 за домашніми матчами (32 очки у 12 матчах) в Італії. Це і наявність у складі партенопейців найрезультативнішого снайпера топ-5 чемпіонатів Гонсало Ігуаїна серйозно утруднює завдання "россонері". Статистика статисткою, але Битва, якою завершуватиметься 26 тур у понеділок о 22:00, має бути і видовищною, і спекотною. Неаполітанці ризикують відпустити "Юве" у 3-4-очковий відрив у разі невдачі з "Міланом".

Тарас Котів, Футбол 24