УКР РУС

Наполі – Ювентус: анонс матчу Серії А

1 грудня 2017 Читать на русском

"Футбол 24" представляє анонс матчу 15 туру Серії А, в якому Ювентус спробує завдати Наполі першої поразки в чемпіонаті.

Наполі – Ювентус

1 грундня, 21:45, Неаполь, "Сан-Паоло"

Текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

У нинішньому сезоні чемпіонська гонка Серії А нарешті обіцяє бути інтригуючою. Є команди, які готові перервати багаторічну гегемонію Ювентуса – на чолі цього списку стоїть Наполі. 14 турів "адзуррі" пройшли без поразок, втративши лише 4 очки. Феноменальний старт Мауріціо Саррі, який очолює турнірну таблицю: 2 пункти переваги над Інтером і 4 – над Ювентусом. Одна з двох очкових втрат – нульова нічия з Інтером, при цьому Лаціо, Рома та Мілан капітулювали перед неаполітанцями.

Втім, як би Наполі не грав з іншими топами, головною перевіркою чемпіонських претензій команди все одно буде зустріч з Юве. "Б'янконері" також йдуть по дистанції досить впевнено, а поточне третє місце – це радше наслідок прекрасної форми конкурентів, ніж якихось проблем самих туринців. По-справжньому провальний матч від Массіміліано Аллегрі трапився в позаминулому турі – Сампдорія по кісточках розібрала діючих чемпіонів і до 90-ї хвилини вела з рахунком 3:0.

Ще двічі "чорно-білі" недобрали очок у першій половині жовтня: нічия з Аталантою і поразка від Лаціо. В обох поєдинках на останніх хвилинах Дибала міг покращити результат свого колективу, але обидва рази не реалізував пенальті. Однак це не заважає йому з 12 точними ударами залишатися найкращим бомбардиром Ювентуса в чемпіонаті.

"Стара синьйора" забиває у 43 матчах Серії А поспіль – повторення свого ж рекорду у 2013-2014 роках. Загалом у туринців найпотужніша атака в чемпіонаті – 40 забитих м'ячів (у Наполі друга – 35), тоді як оборона далека від ідеалу – 14 пропущених (у Наполі лише 9).

Напередодні надважливого протистояння Ювентус має проблеми з травмами: Ліхтштайнер, Хьоведес і Манджукіч не зіграють на "Сан-Паоло". Пошкодження хорвата змусило Аллегрі включити в заявку Ігуаїна, який тільки в понеділок переніс операцію на пальці руки. Участь Гонсало у звітному поєдинку все одно залишається під питанням, у разі чого на позиції "фальшивої дев'ятки" вийде Дибала. З гарних новин у "чорно-білому" таборі – відновився К'єлліні, який доповнить у захисті Барцальї та Бенатью.

Наполі уникнув свіжих кадрових втрат. Мілік і Гулам травмовані вже деякий час, однак їхня відсутність з часом не стала менш проблемною для Саррі. Безальтернативний Мертенс грає на вістрі всі матчі від дзвінка до дзвінка (і не забиває вже у трьох поспіль турах СеріАлу), а лівий фланг оборони сильно втратив у ефективності без алжирського фулбека: ні Руй, ні Маджо з переміщенням наліво Хюсая не здатні компенсувати брак одного з найкращих і найефективніших флангових захисників світу. А от у півзахисті в Наполі все комфортно – навіть є можливість поберегти Аллана і Жоржінью на такі ключові зустрічі.

Буффон визнаний найкращим гравцем Серії А у 2017 році, Саррі – найкращий тренер

Тотальна зосередженість на Серії А призвела до того, що Наполі та Ювентус мають певні труднощі в Лізі чемпіонів. Наступного тижня неаполітанці з надією на поразку Шахтаря поїдуть до Фейєнорда, а туринці постараються не пустити в плей-офф Спортінг. Втім, зараз це нікого не цікавить. Єдине насущне питання полягає в тому, яким буде відрив Наполі від Ювентуса після цього туру: 1, 4 чи 7 залікових балів? За підсумками сьогоднішньої дуелі можна буде серйозно говорити про чемпіонські амбіції "адзуррі".

Орієнтовні склади

Наполі: Рейна – Хюсай, Альбіоль, Кулібалі, Руй – Аллан, Жоржінью, Гамшік – Кальєхон, Мертенс, Інсіньє.

Ювентус: Буффон – Барцальї, Бенатья, К'єлліні – Куадрадо, П'яніч, Хедіра, Сандро – Дибала, Коста – Манджукіч.